Είμαι 13 χρονών αλλά ακόμα δεν έχω περίοδο. Είναι φυσιολογικό;

Είμαι 13 χρονών αλλά ακόμα δεν έχω περίοδο. Είναι φυσιολογικό;

Ερώτηση:
Είμαι 13 ετών και δεν μου έχει έρθει περίοδος ακόμη. Έχω όμως λίγα συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι θα μου έρθει. Να ανησυχώ;
Απάντηση:

Η ηλικία είναι τέτοια που δεν επιβάλλει να έχετε οπωσδήποτε περίοδο. Σε μια νέα κοπέλα δε, έχει να κάνει επίσης και με το βάρος της. Απ' ότι μου γράφετε έχει λίγα κιλά, άρα θα αργήσει να σας έρθει περίοδος, γιατί τα λίγα κιλά και ειδικά, αν αθλείστε μειώνουν το λίπος, το οποίο είναι κομβικό για να ξεκινήσει η έμμηνος ρύση σε μια νέα γυναίκα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v