Συμμορίες ανηλίκων με όπλα σκορπούν τον τρόμο στην Αττική

Συμμορίες ανηλίκων με όπλα σκορπούν τον τρόμο στην Αττική

Το τελευταίο διάστημα, μαθαίνουμε όλο και για περισσότερα περιστατικά βίας που προέρχονται από ανήλικα παιδιά, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που ακούσαμε για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου να καταστρέφουν τα σχολεία της περιοχής τους και να εκφοβίζουν τους συνομηλίκους τους. Το MEGA, με ένα ρεπορτάζ που σου κόβει την ανάσα, άνοιξε τον φάκελο της παραβατικότητας των ανηλίκων και των συμμοριών που μαστίζουν ολόκληρες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Ανήλικοι μαθητές ακόμη και του δημοτικού, κρατώντας μαχαίρια, σιδερολοστούς ή ακόμα και πιστόλια, αλωνίζουν την Αθήνα τρομοκρατώντας συνομηλίκους τους, καταστρέφοντας δημόσια περιουσία και σκορπίζοντας τον τρόμο. Τα βίντεο που οι ίδιοι αναρτούν στο διαδίκτυο «περηφανευόμενοι» για τη δράση τους, προκαλούν έντονες ανησυχίες. 

Αναφερόμαστε σε 12χρονα αγόρια δε διστάζουν να ανεβάζουν φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό στα Social Media, δείχνοντας το πρόσωπό τους.

Σε ένα από αυτά, αποκαλύπτει το Mega, φαίνεται μια από τις συμμορίες να πετάει πέτρες σε διερχόμενο λεωφορείο και ο άγριος ξυλοδαρμός ενός νεαρού αγοριού. Σε ένα άλλο βίντεο, πάλι, καταγράφεται μια ομάδα πάνω από 20 άτομα να κυκλοφορεί σε δρόμο του κέντρου της Αθήνας και να κρατάει ξύλα στα χέρια.

Οι συμμορίες των ανήλικων  έχουν τρεις διαφορετικούς τρόπους που πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους τόσο σε συνομηλίκους τους όσο και σε μεγαλύτερα άτομα.

Ο πρώτος τρόπος είναι με τη χρησιμοποίηση σιδερολοστών και σιδερογροθιών, τραυματίζοντας και σπάζοντας αδιαφορώντας για τις πράξεις τους.

Ο δεύτερος είναι το κλασικό στιλέτο ή οι γνώστες πεταλούδες. Χαρακτηριστική περίπτωση που συνέβη στην Αργυρούπολη το περασμένο σαββατοκύριακο όταν η λεπίδα για λίγα χιλιοστά δεν πέτυχε το 17χρονο θύμα στην καρωτίδα.

Ο τελευταίος και ο πιο τρομοκρατικός τρόπος είναι με πιστόλι. Από τα βίντεο που κυκλοφορούν έχει διαπιστωθεί ότι οι πιο σκληρές συμμορίες είναι οπλισμένες με πιστόλια που είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιηθούν.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των μελών αυτών των συμμοριών είναι ο όρκος σιωπής που δίνουν όσοι συμμετέχουν σε ενδεχόμενη σύλληψη τους από την αστυνομία.

Πληροφορίες από vima.gr

v