«Κόκκινη» η Αττική: κλειστά Λύκεια, ανοιχτά κομμωτήρια, επιστροφή στο click away

«Κόκκινη» η Αττική: κλειστά Λύκεια, ανοιχτά κομμωτήρια, επιστροφή στο click away

Στην σημερινή ενημέρωση βρέθηκε στο επίκεντρο η Αττική που πλέον ανήκει στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ εκτός από τον από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι θα γίνει με το άνοιγμα των Λυκείων-Γυμνασίων

Όπως ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στην Αττική αποφασίστηκε μόνο το άνοιγμα των Γυμνασίων ενώ τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά, με εξαίρεση τις υπόλοιπες περιοχές που δεν διατρέχουν κίνδυνο. Τόνισε ακόμα πως οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται όπως όλο αυτό τον καιρό ενώ μάλιστα, δήλωσε 

Όσον αφορά το λιανεμπόριο

Στις επαυξημένου κινδύνου περιοχές, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away). Αναφορικά με τα μαγαζιά υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων θα λειτουργού με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εντός καταστήματος (click inside).

Υπηρεσίες κομμωτηρίων και μανικιούρ-πεντικιούρ

Σε όλη την επικράτεια θα λειτουργήσουν μόνο με προκαθορισμένο ραντεβού οι εξής υπηρεσίες:

  • Κομμωτήρια-Κουρεία
  • Υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ
  • Υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών
  • ΚΤΕΟ
  • ΟΠΑΠ (εκτός περιοχών επαυξημένου κινδύνου)

Απαγόρευση μετακινήσεων

Στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες» η απαγόρευση μετακινήσεων ξεκινάει στις 18.00 με 5.00 το επόμενο πρωί. Παρόλο που η Αττική ανήκει πλέον στις περιοχές επαυξημένου κινδύνου, εξαιρείται από το συγκεκριμένο μέτρο και παραμένει στο ωράριο 21.00 με 5.00.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v