Η Εκκλησία κόντρα στην κυβέρνηση: «Θα ανοίξουμε τους ναούς τα Θεοφάνεια»

Η Εκκλησία κόντρα στην κυβέρνηση: «Θα ανοίξουμε τους ναούς τα Θεοφάνεια»

Κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τα καινούρια περιοριστικά μέτρα για τη λειτουργία των ναών, εξέφρασε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Εκκλησία δεν συναινεί στα νέα κυβερνητικά μέτρα και εμμένει σε όσα είχαν συμφωνηθεί αρχικά με την πολιτεία-να παραμείνουν δηλαδή ανοικτοί οι ιεροί ναοί για τη συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των ιερών ναών κατά την εορτή των Θεοφανίων.

Ακόμη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητεί από την πολιτεία να γίνει σεβαστή η απόφαση, λαμβανομένου υπ'όψιν του γεγονότος ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά και τις λοιπές ημέρες, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Αποστέλλει επίσης, επιστολή διαμαρτυρίας προς την ελληνική κυβέρνηση, θεωρώντας τον διάλογο ως το μοναδικό μέσο επίλυσης των ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις της πολιτείας με τις θρησκευτικές κοινότητες που υφίστανται στο ελληνικό κράτος και κάνει έκκληση τόσο προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες.

Πηγή: iefimerida.gr 

v