Χειροτερεύει ο 9χρονος με κορονοϊό - μάχη των γιατρών για να μην διασωληνωθεί

Χειροτερεύει ο 9χρονος με κορονοϊό - μάχη των γιατρών για να μην διασωληνωθεί

Η είδηση του 9χρονου που βγήκε θετικός στον κορονοϊό και εισήχθει εσπευσμένα σε ΜΕΘ με πνευμονία πριν εφτά μέρες, σόκαρε ολόκληρη τη χώρα. Η αγωνία μας για την κατάστασή του, ειδικά μετά τον θάνατο κι ενός 15χρουνου κοριτσιού θετικό στον κορονοϊό κορυφώνεται αλλά δυστυχώς τα νέα δεν είναι πολύ ευχάριστα.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα νωρίς το πρωί, η υγεία του αγοριού έχει επιδεινωθεί ενώ οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών δίνουν μάχη για να μην τον διασωληνώσουν. Μια πιθανή διασωλήνωση, μπορεί το 9χρονο παιδί να παρουσιάσει φλεγμονές, οι οποίες ίσως επιδεινώσουν την κατάστασή του.

Σύμφωνα με το patrawnews, ο ο Διευθυντής ΕΣΥ και Υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί η διασωλήνωση. O κ. Ηλιάδης είχε μια τηλεδιάσκεψη με τον κ. Δημήτρη Γεωργόπουλο Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ , με ιδιαίτερη εμπειρία και γνώση στον μηχανικό αερισμό και του ζητήθηκε η συμβολή και η συμβουλή του:

«Είδε τις ακτινογραφίες και συμφώνησε με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιστατικό. Είναι κι αυτός διστακτικός στο να προχωρήσουμε στη διασωλήνωση. Η προσπάθεια είναι να μην διασωληνωθεί όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Η διασωλήνωση σώζει. Για μας είναι πολύ εύκολο να διασωληνώσουμε έναν ασθενή. Η διασωλήνωση όμως ενεργοποιεί άλλους μηχανισμούς που μπορεί να επιδεινώσει τον ασθενή. Είναι μια δύσκολη κατάσταση που μπορεί να κρατήσει μέρες» εξήγησε ο κ. Ηλιάδης.

Πληροφορίες από: thetoc.gr

v