10χρονος και βρέφος 2 μηνών νοσηλεύονται με κορονοϊό - ανησυχία για έξαρση σε παιδιά

10χρονος και βρέφος 2 μηνών νοσηλεύονται με κορονοϊό - ανησυχία για έξαρση σε παιδιά

Μετά τον θάνατο της 15χρονης Μαργαρίτας και τις δύσκολες ώρες που περνάει ένα παιδί 9 ετών στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ακόμα δύο περιπτώσεις παιδιών που νοσηλεύονται με κορονοϊό είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, εντείνοντας τις ανησυχίες για μια έξαρση κρουσμάτων στις πολύ νεαρές ηλικίες.

Ένα παιδί 10 ετών νοσηλεύεται στην κλινική Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Η εισαγωγή του έγινε για άλλο λόγο, ωστόσο βρέθηκε θετικός στον ιό, ενώ θετικό διαπιστώθηκε κι ένα συγγενικό του πρόσωπο. Προς το παρόν παρουσιάζει σταθερά χαμηλό πυρετό.

Την ίδια ώρα, στο Νοσοκομείο στο Ρίο παραπέμφθηκε από ιδιώτη γιατρό ένα βρέφος δύο μηνών με θετικό rapid test, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Γαβριήλ Δημητρίου. Σημείωσε, μάλιστα, ότι από τον Σεπτέμβριο ως τώρα έχουν φτάσει στο Νοσοκομείο περίπου 350 παιδιά που θεωρήθηκαν ύποπτα περιστατικά κορoνοϊού. Από αυτά, ως θετικά διαπιστώθηκαν περίπου 30 και νοσηλεύτηκαν περίπου 15.

Τέλος, Ο κ. Δημητρίου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κρούσματα θ' αυξηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του news4health.gr, στα δύο νοσοκομεία Παίδων της Αττικής (Αγία Σοφία και Αγλαία Κυριακού) νοσηλεύονται συνολικά 5 παιδιά με κορονοϊό ( το ένα έκανε μπήκε χθες). Από αυτά το ένα νοσηλεύεται σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και τα υπόλοιπα τέσσερα σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v