Mωρό πέθανε λίγο μετά την βάφτιση, λόγω πνιγμού από το νερό

Mωρό πέθανε λίγο μετά την βάφτιση, λόγω πνιγμού από το νερό

Μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μιας οικογένειας κατέληξε σε τραγωδία όταν το μωράκι τους πέθανε λίγο μετά την βάφτιση. Το μυστήριο έλαβε χώρα σε ορθόδοξη εκκλησία της Ρουμανίας όπου το έθιμο, όπως γνωρίζουμε καλά, προστάζει να βυθιστεί το παιδί στην κολυμπήθρα.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και η εισαγγελία άνοιξε υπόθεση για ανθρωποκτονία, όταν ο πατέρας του βρέφους δήλωσε ότι οι γιατροί βρήκαν νερό στα πνευμόνια του.

Το μωρό ήταν μόλις 8 εβδομάδων και είχε γεννηθεί πρόωρα. Ο ιερέας βύθισε στο νερό το παιδί 3 φορές ενώ αυτό έκλαιγε σπαρακτικά. Μετά το μυστήριο το βρέφος παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, όταν έφτασε όμως του είχε κοπεί η ανάσα και χρειάστηκε να μπει σε ΜΕΘ και με παροχή οξυγόνου, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε καταπιεί 110 ml νερό.

Συντετριμμένος ο πατέρας μετά την απώλεια του παιδιού του είπε: «Αν το βλέπεις να κλαίει με ανοιχτό το στόμα, δεν το βουτάς στο νερό». Η υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι οδηγίες για τη βάφτιση παιδιών.

Πληροφορίες από ant1news.gr

v