Καλλιθέα: πάνω από 65 κρούσματα κορονοϊού σε νηπιοτροφείο - έκλεισε Δημοτικό

Καλλιθέα: πάνω από 65 κρούσματα κορονοϊού σε νηπιοτροφείο - έκλεισε Δημοτικό

Όλα δείχνουν πως η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, ενώ τα κρούσματα και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο από Covid-19 αυξάνονται στις μικρές ηλικίες. Μάλιστα, ο εντοπισμός μαζικών κρουσμάτων σε νηπιοτροφείο του δήμου Καλλιθέας, έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Όλα ξεκίνησαν στις 29 Ιανουαρίου όταν βγήκε θετική στον κορονοϊό μια εργαζόμενη στο πρότυπο εθνικό νηπιοτροφείο της περιοχής. Ακολούθησαν μοριακοί έλεγχοι και ανιχνεύτηκαν θετικοί στον ιό ακόμα 10 εργαζόμενοι και 7 παιδιά. Στην πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενούς συγγενείς των κρουσμάτων τα θετικά κρούσματα άγγιξαν τα 32, ενώ με μία δεύτερη ιχνηλάτηση έφτασαν τα 62. 

Καθώς πολλά παιδιά του νηπιοτροφείου φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, η διασπορά είναι μεγάλη και οι γονείς στην Καλλιθέα ανάστατοι.

Ολόκληρος ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει ιχνηλάτηση στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις στενές επαφές των παιδιών, προκειμένου να κλείσουν τα τμήματα ή τα σχολεία στα οποία θα εντοπιστούν τυχόν κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δείγματα ελέγχονται και για την βρετανική μετάλλαξη. Όλα τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά, ενώ το 13ο δημοτικό σχολείο και το ειδικό σχολείο θα παραμείνουν κλειστά.

Πηγή: iefimerida.gr, in.gr

v