Κικίλιας: «Θα εισηγηθώ σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική»

Κικίλιας: «Θα εισηγηθώ σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική»

Η Αττική παραμένει στο «κόκκινο» με τα μισά κρούσματα της χώρας να καταγράφονται καθημερινά στην πρωτεύουσα, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες είναι περισσότερες από τις εξαγωγές. Ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, να γίνεται λόγος για ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, αφού είναι σημαντικό να μην ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική.

Την ίδια άποψη φαίνεται πως έχει και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφού σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN ανέλυσε τα επιδημιολογικά στοιχεία της πρωτεύουσας, τονίζοντας πως, εάν τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η δική του εισήγηση θα είναι ένα σύντομο, ολικό lockdown όμοιο με αυτό του Μαρτίου.

«Πιστεύω πως έτσι όπως εξελίσσονται τα στοιχεία και τα νούμερα, θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε στην Αττική»  είπε, ενώ τόνισε πως ο ένας μετά τον άλλον δήμο έχουν αυξητική τάση.

«Την περίοδο 24/1-3/1 είχαμε σημαντική αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. 

Δίνουμε μάχη με τον χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. 

Ενα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή: thetoc.gr

v