«Έγινα μαμά πολύ νέα και δεν θα το άλλαζα με τίποτα!»

«Έγινα μαμά πολύ νέα και δεν θα το άλλαζα με τίποτα!»

Είναι προσωπικό δικαίωμα της κάθε γυναίκας να γίνει μητέρα όποτε εκείνη το επιλέξει και δεν αφορά κανέναν αν είναι μαμά μεγάλης ή μικρής ηλικίας. Συνήθως, οι νέες μαμάδες αντιμετωπίζουν πολλά αρνητικά σχόλια ή νουθεσίες από διάφορους. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι αυτές ξέρουν τι είναι καλύτερο για το παιδάκι τους και το μόνο που μας επιτρέπεται είναι να τις συμβουλεύουμε με αγάπη. Στο κάτω-κάτω είναι υπέροχες και συνειδητοποιημένες όπως και αυτή η μαμά που γράφει αυτό το κείμενο.

«Είμαι νέα μαμά με δυο υπέροχα παιδάκια. Για την ακρίβεια, είμαι 24 χρονών και αυτό που εισπράττω από τους γύρω μου είναι το πόσα πράγματα χάνω επειδή δεσμεύτηκα από τόσο νωρίς.

Όταν ήμουν μικρή, το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω ευτυχισμένη. Δεν σκεφτόμουν ονειρικές δουλειές με μεγάλες απολαβές ή να γίνω γυναίκα καριέρας. Το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω μαμά. Να αποκτήσω την δική μου οικογένεια και να είμαι χαρούμενη. Τέτοια απλά "θέλω" είχα από παιδί και, ευτυχώς η ζωή τα έφερε έτσι που τα κατάφερα. 

Και πιστέψτε με, νιώθω ευγνώμων.

Το να είσαι νέα μαμά δεν σημαίνει ότι χάνεις τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα! Τα ζεις μαζί με τα παιδιά σου. 

Γίνομαι παιδί μαζί με τα παιδιά μου και παίζουμε σαν να μην υπάρχει αύριο!

Φυσικά, το να αποκτάς παιδιά σε μεγάλη ηλικία είναι και αυτό υπέροχο. Το θέμα είναι πότε θέλεις εσύ και όχι πότε θεωρείται ''σωστό''. Εμένα για παράδειγμα ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι μεταπτυχιακές σπουδές, τα ατελείωτα φοιτητικά πάρτι και αυτού του είδους οι ελευθερίες. 

Νιώθω ελεύθερη εδώ που είμαι τώρα, μαζί με την οικογένειά μου. Όταν με τον σύζυγό μου θα είμαστε γύρω στα 40 μας, τα παιδιά μας θα είναι μεγάλα. Πολύ πιθανόν να έχουν και αυτά δικά τους παιδιά.

Στα 40 μας θα είμαστε ακόμα νέοι να ταξιδέψουμε και να έχουμε τον ελεύθερο χρόνο που, όπως είναι φυσιολογικό, δεν έχουμε τώρα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν χάνουμε τα καλύτερα μας χρόνια!

Ένα πράγμα για το οποίο είμαι σίγουρη όσον αφορά την μητρότητα είναι το εξής: τίποτα δεν σε προετοιμάζει για να γίνεις μαμά- ούτε η ηλικία! Προσωπικά δεν θα άλλαζα για τίποτα το ότι έγινα μαμά τόσο νέα. Είμαι περήφανη για τα παιδιά μου και πραγματικά με κάνουν την πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον πλανήτη.»

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v