Γκίκας: Στο τραπέζι η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και η παράταση του lockdown

Γκίκας: Στο τραπέζι η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και η παράταση του lockdown

Από σήμερα στις 6 το πρωί, ξεκίνησε ένα ακόμα σκληρό lockdown στην Αττική, το οποία κλείνει σχολεία και καταστήματα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το τρίτο κύμα της πανδημίας που απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη. Ένα lockdown που, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα κρατήσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, οι επιδημιολόγοι δεν πιστεύουν πως 2,5 εβδομάδες είναι αρκετές για να δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

2,5 εβδομάδες lockdown δεν φτάνουν

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Αχιλλέας Γκίκας , μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε πως οι 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική δεν είναι αρκετές για να για να περιορίσουν τη διασπορά και να μειώσουν τον αριθμό των κρουσμάτων. 

«Δεν θα μας φτάσουν οι 2,5 βδομάδες. Αυτές οι διαδικασίες είναι πάρα πολύ χρονοβόρες. Η καμπύλη είναι πολύ αργή. Μπορεί να χρειαστεί παράταση και μάλλον θα χρειαστεί παράταση», είπε ο Α. Γκίκας στον ΣΚΑΪ, 

Συζητάμε την υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για την υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας, ένα ενδεχόμενο που είναι πιθανό: «Μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει. Μπορεί να αναθεωρήσουμε για παράδειγμα τις μάσκες. 

Έχουμε αρχίσει μία συζήτηση στην επιτροπή για διπλή μάσκα υποχρεωτική. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Υπάρχει μία συζήτηση αυτό τον καιρό και διεθνώς και στη χώρα. Υπάρχουν κενά. Αυτή τη στιγμή, οι μάσκες δεν φοριούνται σωστά. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να βάζει τη μάσκα σωστά».

Πηγή: cnn.gr

v