5 λόγοι που μου τη δίνει ο Άγιος Βαλεντίνος (ειδικά φέτος!)

5 λόγοι που μου τη δίνει ο Άγιος Βαλεντίνος (ειδικά φέτος!)

Η πιο εκνευριστική γιορτή του χρόνου πλησιάζει και, σε δυο μέρες από τώρα, η αρχική μας σελίδα στα social media θα γεμίσει με καρδούλες, λουλούδια και φυσικά, με τα πιο γλυκανάλατα αποφθέγματα όλων των εποχών. Και ενώ κάποιες αθεράπευτα ρομαντικές ψυχές θα ξυπνήσουν την Κυριακή με κέφι, πανέτοιμες να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, υπάρχουμε και εμείς, οι Σκρουτζ του Αγίου Βαλεντίνου, που θα κατεβάσουμε τα μούτρα μέχρι το πάτωμα και θα περιμένουμε καρτερικά να περάσει αυτή η «καταιγίδα αγάπης» που κάνει τα νεύρα μας κρόσσια ραιγιόν.

Αν σιχαινόμασταν μια φορά την γιορτή των ερωτευμένων, φέτος λόγω πανδημίας και κλεισούρας, τη σιχαινόμαστε δέκα φορές περισσότερο για τους εξής (γραφικούς και μη!) λόγους:

«Γιορτάζεις σήμερα;»

Από τις πιο μπετόν αρμέ κλισέ ερωτήσεις που θα ακούσεις είναι το «γιορτάζεις σήμερα;» ή το «πώς θα το γιορτάσετε σήμερα με τον Βαλεντίνο σου;» Δεν έχει σημασία αν είσαι ελεύθερη, χωρισμένη ή παντρεμένη 100 χρόνια, κάποιος κάπου θα βρεθεί να σε ρωτήσει όλο νόημα. Ποιος Βαλεντίνος, βρε παιδιά; Εδώ στέλουμε μήνυμα για να πάμε να πάρουμε δρακουλίνια απ' το περίπτερο... Αφήστε μας στην ησυχία μας! Επίσης, είναι εμετικό να αποκαλείς το έτερον ήμισυ «Βαλεντίνο/-α»!

Τα γλυκανάλατα τραγούδια στο ραδιόφωνο

Όποιο σταθμό κι αν επιλέξεις στο ραδιόφωνο δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις ένα ποτ πουρί με τα πιο γλυκανάλατα τραγούδια όλων των εποχών. Η playlist του «έρωτα» θα σε πηγαίνει από Μιχάλη Χατζηγιάννη σε Eros Ramazzoti και από Πάολα σε Celine Dion μέχρι να μην αντέξεις άλλο και να πετάξεις την συσκευή στον τοίχο!

Οι γλυκανάλατες ταινίες στην τηλεόραση

Οι γλυκανάλατες κομεντί που έχεις σιχαθεί να βλέπεις τόσα χρόνια κάνουν παρέλαση σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, λούζοντάς μας με λανθασμένες προσδοκίες για τον έρωτα και τις σχέσεις γενικότερα. Οι κλισεδιάρικες ατάκες πάνε και έρχονται με ρυθμούς πολυβόλου, κάνοντας ακόμα πιο σαχλή την υπάρχουσα «γούτσου-γούτσου» ατμόσφαιρα. Άντε και προ καραντίνας το απέφευγες όλο αυτό. Τώρα που είσαι κλεισμένη μέσα τι θα κάνεις;

Ο διάχυτος ρομαντισμός

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου βομβαρδιζόμαστε από κόκκινες καρδούλες, διαφημίσεις με κόκκινα εσώρουχα ή αρκουδάκια για τρίχρονα που κρατούν κιτσάτα μηνύματα, αποφθέγματα του Κοέλο και του Μπουσκάλια...Φτάνει πια! Τον έρωτα τον γιορτάζουμε κάθε μέρα μέσα από απλές αλλά ουσιαστικές πράξεις. Αυτή η μέρα είναι παντελώς περιττή!

Δεν είναι χριστιανική γιορτή

Εφόσον θέλουμε σώνει και καλά να έχουμε μια ημέρα στην οποία να πρωταγωνιστεί η αγάπη, να μεταφέρουμε αυτή την γιορτή στις 3 Ιουλίου. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, οπότε ας γιορτάσουμε τον δικό μας Άγιο του Έρωτα, τον Άγιο Υάκινθο. Δεν κατάλαβα, γιατί γελάτε;

Όπως και να έχει, αν θέλετε να γιορτάσετε τον έρωτά σας είναι δικαίωμά σας. Αλλά να το κάνετε κάθε μέρα. Δεν χρειάζεστε μια ψεύτικη γιορτή να λειτουργεί σαν υπενθύμιση για να δείξετε στον άνθρωπό σας ότι τον αγαπάτε. (τέλος γκρίνιας!)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v