5 σημάδια που δείχνουν ότι γίνεσαι ανασφαλής

5 σημάδια που δείχνουν ότι γίνεσαι ανασφαλής

Όλοι είμαστε ανά καιρούς ανασφαλείς- ιδίως τον τελευταίο καιρό με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας!- και ως ένα βαθμό είναι φυσιολογικό. Όταν όμως αφήνουμε αυτές τις ανασφάλειες να μας κυριεύσουν, τότε χαλάει και η ποιότητα της ζωής μας. Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αναρωτηθείς σε ποιο σημείο βρίσκεσαι προτού τα πράγματα γίνουν χειρότερα; 

Είσαι υπερβολικά αισιόδοξη

Η αισιοδοξία είναι ένα υπέροχο γνώρισμα ωστόσο, αρκετές φορές οι άνθρωποι κρύβουν τη συναισθηματική τους ανασφάλεια πίσω από χαμόγελα. Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να επικεντρώνεσαι στα θετικά, παραμερίζοντας τα προβλήματα - που δεν παύουν όμως να χρειάζονται επίλυση.

Έχεις μανία με την τελειότητα

Η τελειομανία μπορεί να προέρχεται από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ένα άτομο που δεν αισθάνεται ποτέ ικανοποιημένο με τον εαυτό του, δεν μπορεί να δεχτεί μέτρια αποτελέσματα. Πρέπει να τα έχει όλα στην εντέλεια ώστε να (απο)λαμβάνει τον θαυμασμό των γύρω του, διότι μόνο έτσι βρίσκει αξία στον εαυτό του.

Δεν αντέχεις την κριτική

Συνήθως οι ανασφαλείς άνθρωποι αδυνατούν να δεχτούν κριτική είτε στον εργασιακό τομέα, είτε στην προσωπική τους ζωή. Αυτό συμβαίνει διότι λαμβάνουν τα σχόλια πιο πολύ σαν προσωπική επίθεση, παρά σαν ένα μέσο για να γίνουν καλύτεροι, με αποτέλεσμα να μη γίνονται αποδεκτά!

Δεν λες «όχι» για να μην γίνεις δυσάρεστη στους άλλους

Κάθε φορά που συμφωνείς ή βοηθάς κάποιον άλλον εις βάρος του εαυτού σου, το μυαλό σου πιστεύει ότι αυτό που θέλεις είναι ασήμαντο. Φαντάσου πώς θα άλλαζε η ζωή σου εάν έλεγες «όχι» σε πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις χωρίς τον φόβο ότι δεν θα είσαι αρεστή στους γύρω σου.Όχι μόνο οι άνθρωποι θα άρχιζαν να σέβονται εσένα και τα όριά σου, αλλά θα αποκτήσεις και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Σου αρέσει και επιδιώκεις να μιλάς μόνο για όσα έχεις πετύχει

Οι άνθρωποι που μιλάνε συνεχώς για τον εαυτό τους και για όσα έχουν καταφέρει, είναι στην πραγματικότητα πάρα πολύ ανασφαλείς και μέσω αυτής της συμπεριφοράς «ζητούν» την  έγκριση και την αποδοχή των γύρω τους - και τα συναισθήματά τους εξαρτώνται από αυτό! Η οικογένεια και οι φίλοι μας, όμως, μας αγαπούν γι' αυτό που είμαστε, με τα ελαττώματα και τα προτερήματά μας.

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v