5 τύποι μαμάδων που συναντάς στα πηγαδάκια έξω απ’ το σχολείο

5 τύποι μαμάδων που συναντάς στα πηγαδάκια έξω απ’ το σχολείο

Αχ, αυτά τα περιβόητα πηγαδάκια έξω απ’ τα κάγκελα του σχολείου κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι… Τα μονότονα ψου ψου ψου, τα πανοραμικά βλέμματα και οι ατέρμονες συζητήσεις για ποιος ξέρει τι (για τις υπόλοιπες από εμάς πιθανότατα). Τις βλέπουμε κάθε μέρα και ίσως έχουμε βρεθεί κι εμείς σε κάποιο απ’ τα πηγαδάκια τους, αλλά δεν παύουμε να αναρωτιόμαστε: Ποιες είναι στ’ αλήθεια αυτές οι μαμάδες που τα βρίσκουν τόσο καλά μεταξύ τους;

Η μαμά «πρωινάδικο»

Πάντα ενημερωμένη για όλα όσα έχουν συμβεί το προηγούμενο βράδυ, σε ειδήσεις, καθημερινές σειρές και ριάλιτι, η μαμά «πρωινάδικο» εκπέμπει πριν η Μαλέσκου, η Δανάη η Φάιη και οι Κούκου πιουν τη πρώτη γουλιά καφέ. Αναλαμβάνει έτσι να γεμίσει τα κένα των μανάδων που είχαν... σοβαρότερα πράγματα ν’ ασχοληθούν – νοικοκυριό, παιδιά κλπ. Το μεσημέρι, πάλι, κάνει μια λεπτομερή ανασκόπηση όσων είδε στα κανονικά πρωινάδικα.

Η μαμά «σόπινγκ σταρ»

«Το θέμα μας σήμερα είναι κομψή πηγαίνοντας το παιδί στο σχολείο»… λέει και ξαναλέει κάθε μέρα η φωνή της Βίκυς Καγιά μέσα στο κεφάλι της μαμάς «σόπινγκ σταρ», παροτρύνοντάς την να δοκιμάζει διαφορετικά στιλ και να συνδυάζει όλα τα ρούχα της γκαρνταρόμπας της με τους πιο ευφάνταστους τρόπους. Και τι δεν έχει κάνει για να κερδίσει τον θαυμασμό στην πρωινή πασαρέλα – έχει σκάσει μέχρι και με πιτζάμες!

Η μαμά «ινφλουένσερ»

Το κινητό είναι απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε μαμά που βράζει έξω απ’ τα κάγκελα του σχολείου, αλλά για την μαμά «ινφλουένσερ» το τελευταίας κοπής smartphone της είναι... εργαλείο. Η εμφανισή της είναι πάντα «ινσταγκραμική», ξέρει να βγάζει τις καλύτερες σέλφι με τα άλλα κορίτσια στο πλάνο, αλλά να κοτσάρει και τα πιο δημοφιλή hashtag στις αναρτήσεις της ώστε να βλέπουν όλες οι σπιτόγατες μαμάδες πόσο καλά περνάει με το παρεάκι της.

Η μαμά «Άρειος Πάγος»

Δεν έχει τήβεννο, περούκα και σφυράκι, αλλά η μαμά «Άρειος Πάγος» έχει άγρυπνο βλέμμα και μια γνώμη για όλες τις μαμάδες του σχολείου – ακόμα και για το πηγαδάκι της. Τα παιδιά της τής λένε με το νι και με το σίγμα όλα όσα συμβαίνουν στην τάξη κι έτσι βγάζει κάθε μέρα την ετυμηγορία της για κάθε μαμά με βάση τη συμπεριφορά του παιδιού της, αφού το μήλο – δε μπορεί... – κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει.

Η μαμά «δημόσιο»

Βγαλμένη λες από σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη,  η μαμά «δημόσιο» έρχεται πρώτη στο πηγαδάκι και φεύγει τελευταία, αφού τις περισσότερες φορές βρίσκεται σε κάποιου είδους άδεια, απόσπαση, επίσχεση εργασίας κλπ. Τώρα πώς κι έχει τόσο ελεύθερο χρόνο με το νοικοκυριό και τη μαγειρική να περιμένουν; Είναι πολύ απλό… η μαμά της μένει στον από κάτω όροφο και η πεθερά της δύο τετράγωνα πιο πέρα.

v