12χρονος αυτοκτόνησε λόγω της κατάθλιψης που του προκάλεσε η καραντίνα

12χρονος αυτοκτόνησε λόγω της κατάθλιψης που του προκάλεσε η καραντίνα

Γενικά υπάρχει η πεποίθηση πως μόνο οι ενήλικες πάσχουν από κατάθλιψη που μπορεί να τους οδηγήσει ακόμα και στην αυτοκτονία. Ωστόσο, είναι μια πάθηση που, κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να «χτυπήσει» ακόμα και παιδιά.

Ο 12χρονος Χέιντεν Χάνσταμπλ από το Τέξας, μη μπορώντας να διαχειριστεί την απομόνωση και την κατάθλιψη που του προκάλεσε η καραντίνας λόγω της πανδημίας, κρεμάστηκε στο δωμάτιό του τρεις μέρες πριν από τα γενέθλιά του. Σύμφωνα με τον 42χρονο πατέρα του, το αγόρι ένιωθε «λυπημένο και μόνο λόγω του lockdown».

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Απριλίου του 2020, ωστόσο αποκαλύφθηκε μόλις χθες. Όπως αναφέρει η New York Post, τον Χέιντεν βρήκε νεκρό μέσα στο δωμάτιό του η 8χρονη αδερφή του.

«Ο κορονοϊός σκότωσε τον γιο μου. Πιστεύω ότι θα ήταν ζωντανός σήμερα αν δεν είχε υπάρξει η απομόνωση που επέβαλε ο κοροναϊός, που τον απομάκρυνε από τους φίλους του. Δεν είχα αντιληφθεί ότι έδινε μάχη με την κατάθλιψη. Ήταν ένα χαρούμενο παιδί που τον αγαπούσαν φίλοι και συγγενείς» δήλωσε ο πατέρας του 12χρονου.

Είπε, μάλιστα, ότι η αποφράδα εκείνη ημέρα είχε ξεκινήσει τέλεια και κανείς δεν είχε υποψιαστεί το παραμικρό: «Του είχα δώσει ένα φιλί και τον αγκάλιασα αφού είχε βοηθήσει τον παππού του να φτιάξουν μια βλάβη. Όταν έφυγε ο πατέρας μου μείναμε εγώ, ο Χέιντεν και η αδερφή του στο σπίτι. Ο Χέιντεν ανέβηκε στο δωμάτιό του και μετά από λίγο ήρθε τρέχοντας η αδερφή του και μου είπε ότι κρεμάστηκε».

«Του έκανα μαλάξεις αλλά δεν μπορούσα να τον σώσω. Βίωσα κάτι τρομακτικό εκείνη την ημέρα και δεν εύχομαι σε κανέναν να το ζήσει. Έχω ακόμα εφιάλτες» είπε ο τραγικός πατέρας.

Πηγή: in.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v