Έχασε τη μάχη η 8χρονη Θωμαή που είχε πάθει αλλεργικό σοκ από γλυκό στο σχολείο

Έχασε τη μάχη η 8χρονη Θωμαή που είχε πάθει αλλεργικό σοκ από γλυκό στο σχολείο

O Βόλος σήμερα θρηνεί για τον χαμό της 8χρονης Θωμαής από το Βελεστίνο, που είχε υποστεί σοβαρό αλλεργικό σοκ από ένα γλυκό που την κέρασαν στο σχολείο. Η μικρούλα νοσηλευόταν από τις 24 ιανουαρίου, αλλά εχθές το πρωί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τη σώσουν, «έσβησε» στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πριν σχεδόν τρεις εβδομάδες, το κοριτσάκι ήταν στο σχολείο του και μία συμμαθήτριά του που γιόρταζε κέρασε ολόκληρη την τάξη γλυκά. Οι δάσκαλοί της που ήξεραν πως η Θωμαή ήταν αλλεργική, την ρώτησαν αν επιτρέπεται να το φάει. Εκείνη απάντησε πως πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και το κορίτσι διαμαρτυρήθηκε πως νιώθει δυσφορία. Η δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείο ειδοποίησαν τον μπαμπά της, και μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και λίγο αργότερα έφτασε στο Βελεστίνο κινητή μονάδα από το ΕΚΑΒ Βόλου για τη μεταφορά της στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη για να σώσουν το μικρό κοριτσάκι. Eντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι και παθολόγοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, αλλά η κατάσταση της Θωμαής ήταν κρίσιμη. Υπέστη τέσσερις καρδιακές ανακοπές αλλά τελικά καταφέρουν οι γιατροί να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της και δόθηκε εντολή για επείγουσα διακομιδή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη.

Άνθρωποι από όλοι την Ελλάδα με κάθε τρόπο «έστελναν» όλο αυτό το διάστημα τη θετική τους ενέργεια για να σωθεί το παιδί και μέχρι τελευταία στιγμή, όλοι πίστευαν ότι θα γίνει ένα θαύμα. «Η κόρη μου δίνει μία άνιση μάχη», τόνιζε πριν από λίγες μέρες ο πατέρας της ζητώντας από τον κόσμο να προσεύχεται για την ανάρρωσή της. 

Εχθές το πρωί, «έσβησε» για πάντα βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά της, τη μητέρα της Πόπη, τον μπαμπά της και τον αδερφό της, ηλικίας 3 χρόνων.

Πηγή: protothema.gr

v