Αποκτήστε λαμπερό δέρμα και δείξτε νεώτερη

Αποκτήστε λαμπερό δέρμα και δείξτε νεώτερη

Με την πάροδο των χρόνων η επιδερμίδα μας αποκτά σκούρα σημάδια και δυσχρωμίες που σαμποτάρουν τις προσπάθειές μας να δείχνουμε φρέσκιες και λαμπερές. Υπεύθυνος για αυτά σημάδια είναι ο ήλιος, ο οποίος κάνει τη μελανίνη να συγκεντρώνεται άτακτα στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας.

Αν θέλετε, λοιπόν, να αποφύγετε εντελώς αυτά τα σημάδια ή τον σχηματισμό νεώτερων, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην βγαίνετε ποτέ από το σπίτι χωρίς να φοράτε αντηλιακό στο πρόσωπό σας. Επιπλέον, προτιμάτε αντηλιακές κρέμες προσώπου εμπλουτισμένες με βιταμίνη C, που καταπολεμά τις ρυτίδες και εξομαλύνει το χρώμα τις επιδερμίδας.

Στο σπίτι…

Όταν έχετε ελεύθερο χρόνο στο σπίτι αφιερώστε τον στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Οι δερματολόγοι ορκίζονται στην παρακάτω συνταγή μάσκας προσώπου με αγγούρι:

Βράστε νερό για μια κούπα και πάρτε το εκχύλισμα από ένα φακελάκι λευκού τσαγιού (γεμάτο αντιοξειδωτικά). Προσθέστε στο μείγμα δύο κουταλιές της σούπας μέλι και αλόη (για ενυδάτωση), καθώς και μία κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι (για βιταμίνη C). Ανακατέψτε καλά τα υλικά και προσθέστε δύο φέτες από αγγούρι. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες και έπειτα τοποθετήστε τις φέτες του αγγουριού, που έχουν απορροφήσει όλες τις ουσίες του μείγματος, στα μάτια σας και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας, αφήνοντάς το για 5 λεπτά.

Τρικ του μακιγιάζ

Τοποθετώντας παχιές στρώσεις makeup ή concealer στο πρόσωπο σας θα τονίσει περισσότερο τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας. Το καλύτερο που έχετε ν κάνετε είναι να αναμειγνύεται μια μεγάλη σταγόνα μπρονζέ τζελ σε υγρό make up και έπειτα να απλώνετε τι μείγμα ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο. Το μπρονζέ θα βοηθήσει ώστε να καλυφθούν πιο αποτελεσματικά τα σκούρα σημάδια του προσώπου σας.

3 προϊόντα-κλειδιά

Οι ειδικοί προτείνουν τα παρακάτω προϊόντα ως όπλα κατά των δυσχρωμιών της επιδερμίδας:

-Olay Total Effects Tone Correcting Spot Treatment, στα φαρμακεία: Τοποθετήστε την το βράδυ, πριν κοιμηθείτε, στα σκούρα σημεία του προσώπου σας και αφήστε να δράσει μειώνοντας την εικόνα των σημαδιών γήρανσης.

-Garnier Skin Renew Clinical Dark Spot Corrector: Για καθημερινή ενυδάτωση που βοηθά στην εξισορρόπηση του χρώματος στην επιδερμίδα, χάρη στην βιταμίνη C που περιέχει.

-Neutrogena Visibly Bright Daily Facial Cleanser, στα φαρμακεία: Χάρη στο σόγια που περιέχει η επιδερμίδα καθαρίζει τέλεια.

Πηγή: Womansday

v