4 τρόποι να εξαφανίσετε τις «γραμμές» του λαιμού σας

4 τρόποι να εξαφανίσετε τις «γραμμές» του λαιμού σας

Η περιοχή του λαιμού, αν και πολύ ευαίσθητη, είναι τις περισσότερες φορές παραμελημένη όσον αφορά την περιποίηση και την φροντίδα. Ως αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστούν διάφορες γραμμές και ρυτίδες που, κακά τα ψέματα, προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή μάς. Υπάρχουν όμως τρόποι για να τις εξαφανίσουμε και μάλιστα, μη χειρουργικοί! Οι ειδικοί προτείνουν μερικές απλές θεραπείες που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι και να βάλουμε ένα τέλος στο πρόβλημα.

Ακόμα και σε μικρή ηλικία υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν γραμμές στον λαιμό μας καθώς τα γονίδια και το στρες είναι σημαντικοί παράγοντες που οξύνουν το πρόβλημα. Γι' αυτό και πρέπει να αναλάβουμε δράση αν θέλουμε να επιβραδύνουμε την διαδικασία.

Αντηλιακό και κρέμες ενυδάτωσης

Η (πικρή!) αλήθεια είναι ότι σπάνια θυμόμαστε να βάλουμε αντηλιακό προσώπου στον λαιμό μας. Το ίδιο ισχύει και για τις κρέμες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης. Εξαιτίας αυτής της «αμέλειας» καταστρέφεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη αυτής της περιοχής. Γι' αυτό, λοιπόν, δεν πρέπει να ξεχνάμε να εφαρμόζουμε τις κρέμες και σε αυτό το σημείο με απαλές όμως κινήσεις γιατί η επιδερμίδα είναι αρκετά λεπτή και ευαίσθητη.

Κρέμες με ρετινόλη

Η ρετινόλη προέρχεται από την βιταμίνη Α και είναι η πιο ελαφριά κι ενεργή μορφή της για χρήση πάνω στο δέρμα. Είναι ένας καλός τρόπος για την καταπολέμηση της γήρανσης, της ακμής αλλά και των γραμμών που εμφανίζονται στον λαιμό. Υπάρχουν κρέμες στο εμπόριο που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση. Συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας για τη χρήση του προϊόντος. Οι ειδικοί προτείνουν την εφαρμογή αυτής της κρέμας σε πολύ μικρή ποσότητα κάθε 2 ημέρες. Μην το χρησιμοποιείτε, όμως, υπερβολικά επειδή μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα.

Απολέπιση

Συνηθίζουμε να κάνουμε απολέπιση του σώματος και του προσώπου μας, αλλά συχνά ξεχνάμε τον λαιμό μας. H περιοχή αυτή ωστόσο, όπως προαναφέραμε, είναι πολύ ευαίσθητη γι' αυτό και πρέπει να την καθαρίζουμε από τα λεγόμενα νεκρά κύτταρα. Κάντε scrub 1-2 φορές την εβδομάδα με απαλές κινήσεις έτσι ώστε να μην προκαλέσετε βλάβη στο δέρμα.

Κάντε γιόγκα στο λαιμό

Οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε γιόγκα προσώπου για 30 λεπτά κάθε μέρα για τουλάχιστον 5 μήνες για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτή η άσκηση είναι πολύ αποτελεσματική:

  • Καθίστε σε μια άνετη θέση
  • Ξεκινήστε να προτάσσετε το πηγούνι σας
  • Τώρα, χαμογελάστε και κρατήστε αυτήν τη θέση για 5 δευτερόλεπτα. Νιώστε την ένταση στους μυς στο λαιμό σας.
  • Επαναλάβετε 3 φορές.
  • Κάντε αυτήν την άσκηση 1-2 φορές την ημέρα

Πληροφορίες: brightside.me

 

v