Μαμά αψηφά τον κίνδυνο για τη ζωή της και γεννάει ένα υγιέστατο μωράκι

Μαμά αψηφά τον κίνδυνο για τη ζωή της και γεννάει ένα υγιέστατο μωράκι

Η Danielle Kern είναι η προσωποποίηση της δύναμης και της αποφασιστικότητας αφού, η επιθυμία της να γίνει μαμά ήταν μεγαλύτερη από το πρόβλημα καρδιάς που αντιμετώπιζε. Μάλιστα, σε πείσμα όσων της έλεγαν πως η εγκυμοσύνη ενδέχεται να της στοιχίσει τη ζωή της, εκείνη, με την βοήθεια και την στήριξη των γιατρών της, γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι.

Η Danielle Kern, διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια - μια πάθηση που την οδήγησε σε τρία χειρουργεία ανοιχτής καρδιάς. Οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει για το ρίσκο μιας πιθανής εγκυμοσύνης, αλλά εκείνη ήθελε να γίνει μαμά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο!

Μάλιστα, δεν το έβαλε κάτω ούτε μετά από τις δύο αποβολές που είχε και ξαναέμεινε έγκυος πριν περίπου έναν χρόνο. 

«Οι γιατροί που με παρακολουθούν μου είπαν ξεκάθαρα να μην κάνω παιδί γιατί θα κινδυνεύσει η ζωή μου, αλλά εγώ ποτέ δεν ακούω τους άλλους» παραδέχεται η ευτυχισμένη μαμά. 

Η τρίτη εγκυμοσύνη της εξελίχθηκε καλά και γέννησε το αγοράκι της στο ίδιο νοσοκομείο που κάποτε έκανε τις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς. Η ομάδα των γιατρών που την παρακολουθούσε, δηλώνει έκπληκτη με την πορεία της Danielle αλλά και με το γεγονός πως γέννησε στους 9 μήνες και όχι πρόωρα. 

«Οι γυναίκες που γεννιούνται με πολύπλοκες καρδιακές παθήσεις (πρόκειται για έναν πολύπλοκο τύπο καρδιακής νόσου) έχουν αυξημένους κινδύνους επιπλοκών", δήλωσε ο καρδιολόγος της γυναίκας. «Η Danielle, όμως, παρά τον κίνδυνο, τα κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος με ασφάλεια. Σχεδόν κανείς δεν το πίστευε». 

Εκτός από τους γιατρούς της, όμως, η νέα μαμά λέει πως βρήκε υποστήριξη και σε διάφορες ομάδες με μητέρες που πάσχουν από παρόμοια καρδιακά προβλήματα. Σήμερα, ήρθε η σειρά της να στηρίξει γυναίκες που, λόγω της ασθενής καρδιάς τους, φοβούνται να επιχειρήσουν να κάνουν παιδί. Τις ενθαρρύνει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους και, αν τους το επιτρέψει, να τον έχουν δίπλα τους καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Πηγή:baynews9.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v