Τρεις 15χρονοι βρέθηκαν λιπόθυμοι από το αλκοόλ σε κλειστό δημοτικό σχολείο

Τρεις 15χρονοι βρέθηκαν λιπόθυμοι από το αλκοόλ σε κλειστό δημοτικό σχολείο

Όλο αυτό που διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της πανδημίας, έχουμε ακούσει (και δει) ανήλικους εξωσχολικούς να παραβιάζουν τα κλειστά σχολεία. Παιδιά που «κρύβονται» εκεί και πίνουν, καταστρέφουν ή βάζουν με διάφορους τρόπους τη ζωή τους σε κίνδυνο. Ένα φαινόμενο που προκαλεί την αντίδραση των Συλλόγων Γονέων, των κατοίκων της περιοχής αλλά και των μαθητών και που, όπως φαίνεται, κλιμακώνεται.

Αυτή τη φορά, τα πράγματα ήταν ακόμα πιο σοβαρά αφού τρία ανήλικα παιδιά βρέθηκαν στο χώρο του σχολείου λιπόθυμα. 

Το δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο δημοτικό σχολείο Βούλας, όπου βρέθηκαν τρία ανήλικα παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, λιπόθυμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, τα τρία 15χρονα παιδιά είχαν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Τα δύο αγόρια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ το κορίτσι ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση.

«Αυτά τα παιδιά έπεσαν αναίσθητα και τους είδαν οι γείτονες οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία, που ήρθε, έσπασε τις αλυσίδες, μπήκε μέσα, φώναξε το ΕΚΑΒ, τον Δήμο… είναι μια διαδικασία που πολύ δύσκολα χωράει ο νους ενός ανθρώπου», δήλωσε στον Ant1 ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Μάλιστα, επεσήμανε πως, ειδικά αυτή την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά, φαινόμενα σαν κι αυτό βρίσκονται σε πλήρη έξαρση σε πάρα πολλά σχολεία.  

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, «μέχρι πριν λίγο καιρό είχαμε τέτοιου είδους επισκέψεις  με καταστροφές μέσα στα σχολεία την νύχτα. Αναγκαστήκαμε εδώ και τρία χρόνια να τοποθετήσουμε προηγμένα συστήματα συναγερμού, προστατέψαμε τα σχολεία».

v