Στην κολλητή μου: «Σ' ευχαριστώ που αγαπάς το παιδί μου περισσότερο κι από μένα»

Στην κολλητή μου: «Σ ευχαριστώ που αγαπάς το παιδί μου περισσότερο κι από μένα»

Όταν γίνεσαι μαμά η ζωή σου αλλάζει ριζικά. Το ίδιο και οι φιλίες σου. Πολλές φίλες, αν δεν βρίσκονται στην ίδια φάση με σένα, απομακρύνονται και σε αφήνουν μόνη σε μια ευτυχισμένη αλλά και δύσκολη περίοδο της ζωής σου. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει και αυτή η μία και μοναδική φίλη που είναι πάντα δίπλα σου και σε στηρίζει ουσιαστικά. Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένη σ' αυτή.

«Πάντα ήξερα ότι η μητρότητα θα έφερνε τα πάνω κάτω στη ζωή μου και μία από τις αλλαγές που φοβόμουν, ήταν το πώς θα επηρέαζε τη φιλία μας. Και είχα δίκιο! Η φιλία μας άλλαξε, αλλά όχι με τον τρόπο που το νόμιζα. Έγινε βαθύτερη και ισχυρότερη από ό,τι πριν.

Σε ευχαριστώ που μου στάθηκες από την πρώτη στιγμή. Ήμουν κουρασμένη και χαμένη στον κόσμο μου, όμως, δεν σε πείραζε. Το μόνο που σε ενδιέφερε είναι να είμαι καλά και να μπορείς να με βοηθήσεις.

Σε ευχαριστώ που αγαπάς το παιδί μου όπως αγαπάς εμένα (ή, ας είμαστε ειλικρινείς, ακόμη περισσότερο). Είσαι πάντα τόσο πρόθυμη να περάσεις χρόνο μαζί μας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παίζεις με το μωρό, όσο εγώ βάζω πλυντήριο. Όλα είναι τόσο διαφορετικά όμως εσύ είσαι η σταθερά μου. Παραμένεις ευγενική και ο άνθρωπός μου.

Σε ευχαριστώ που με ακούς με τόση υπομονή και με ενθαρρύνεις σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μου που λέγεται μητρότητα. Δεν με έχεις βαρεθεί και αντιλαμβάνεσαι τα άγχη μου ακόμα και αν δεν είσαι στην ίδια φάση με μένα. Και όταν συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλες μαμάδες είσαι εκεί για να με επαναφέρεις στην πραγματικότητα και να μου δώσεις όσο θάρρος χρειάζομαι.

Σε ευχαριστώ γιατί μου θυμίζεις ότι εκτός από μαμά είμαι και γυναίκα. Νοιάζεσαι για την σωματική και ψυχική μου υγεία και με ενθαρρύνεις συνεχώς να δίνω σημασία στον εαυτό μου.

Δεν θα υπάρξουν ποτέ αρκετά λόγια για να σου εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Είσαι δίπλα σε μένα και στο μωρό μου ψυχή τε και σώματι. Αντί να απομακρυνθείς στάθηκες βράχος σε αυτή τη σχέση.

Είσαι η καλύτερή μου φίλη και ένα από τα πιο όμορφα δώρα που μου χάρισε αυτή η ζωή. Θέλω να ξέρεις ότι είμαι αναγνωρίζω το πόσο τυχερή είμαι και ότι σκοπεύω να στο δείχνω καθημερινά.

Η κόρη μου και εγώ σε ευχαριστούμε που είσαι τόσο τέλεια

Πηγή: herviewfromhome.com

 

v