Καθηγητής έκοψε τα μαλλιά μαθητή του για να τον τιμωρήσει

Καθηγητής έκοψε τα μαλλιά μαθητή του για να τον τιμωρήσει

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για έναν γονιό ή έναν εκπαιδευτικό να συνετίσει ένα ανυπάκουο παιδί που δυσκολεύεται να συμβιβαστεί με τους κανόνες και τα όρια που του βάζει. Η τιμωρία και η εκδικητική συμπεριφορά, όμως, δεν είναι ένας απ’ αυτούς!

Ωστόσο, ένας εκπαιδευτικός σε σχολείο της Αμερικής, φέρθηκε σχεδόν εκδικητικά σε έναν μαθητή του που αρνήθηκε να τον υπακούσει. 

Την Τρίτη 23 Φεβρουαριου, όπως είπε ο μαθητής, ο καθηγητής του ζήτησε να βγάλει τα μαλλιά από το πρόσωπό του αλλιώς θα του τα κόψει. «Εγώ δεν το έκανα και τότε πήρε το ψαλίδι και με κούρεψε ενώ εγώ δεν ήθελα» εξομολογείται ο νεαρός. 

Την ίδια μέρα, ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε τους γονείς του παιδιού στο γραφείο του για να τους ενημερώσει σχετικά με το συμβάν. Όταν οι γονείς έφτασαν, ανακάλυψαν ότι το παιδί τους ήταν κουρεμένο και μάλιστα παρά τη θέλησή του.

«Νιώθω πως το συγκεκριμένο συμβάν έχει τραυματίσει το παιδί μας» είπε ο πατέρας, «ανησυχώ για την εκπαίδευσή του, επειδή δεν θέλει να ξαναπάει σχολείο».

Οι γονείς δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα κάνουν αγωγή κατά του σχολείου, αν και θέλουν να είναι βέβαιοι πως δεν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κανένα παιδί.

«Πώς είναι δυνατόν να πάρει ένα ψαλίδι και να πειραματιστεί στο κεφάλι του γιου μου;», είπε αγανακτισμένος ο πατέρας, «κι αν ο γιος μου αντιστεκόταν και τραυματιζόταν με το ψαλίδι;»

Στην έκθεση της αστυνομίας, πάντως, αναφέρεται πως ο δάσκαλος σκόπιμα και εν γνώση του παραβίασε τις επιθυμίες και τα όρια του μαθητή του.

Πηγή: sanangelolive.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v