«Ο γιος μου απάντησε με βία στο bullying και του είπα ότι είναι λάθος (κι ας είχε δίκιο)»

«Ο γιος μου απάντησε με βία στο bullying και του είπα ότι είναι λάθος (κι ας είχε δίκιο)»

Το bullying είναι μια πραγματική μάστιγα για τα παιδιά μας και δεν υπάρχει γονιός που δεν ανησυχεί, τόσο για το αν θα συμβεί στο δικό του παιδί, αλλά και για το πώς θα το αντιμετωπίσει εκείνο. Για παράδειγμα, ένα παιδί που ανταπαντά στα πειράγματα των συμμαθητών του, μπορεί να βρεθεί εκείνο υπόλογο, αν αντιδράσει με άσχημο τρόπο. Όπως ο 6χρονος γιος αυτής της μαμάς, που υπερασπίστηκε τον εαυτό του ξεπερνώντας τα εσκεμμένα, κάτι που ανάγκασε το σχολείο να τον επιπλήξει σοβαρά.

Η μαμά και μπλόγκερ Laura Mazza μοιράστηκε το περιστατικό με τις άλλες μαμάδες, λέγοντας πως ο γιος της είναι ένα πολύ γλυκό παιδί που έκανε κάτι το οποίο δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του.

Αυτό είναι που την έκανε να αναρωτηθεί, αν τελικά είχε δίκιο να βγει εκτός ορίων, γεγονός που προκάλεσε και την επίπληξή του. Όπως έγραψε:

«Σήμερα ο γιος μου χτύπησε ένα άλλο παιδάκι, αλλά δεν ήθελε να μου πει τι έγινε. Τον πίεσα, αλλά μου είπε ότι δεν θα τον πίστευα και ότι ούτε η δασκάλα θα τον πίστευε γιατί το άλλο παιδάκι συνεχώς προσποιείται ότι είναι το θύμα.

Αν μου πεις την αλήθεια, του είπα, δεν θα σε μαλώσω. Τότε, μου αποκάλυψε ότι ένα αγόρι τον πείραζε με άσχημο τρόπο αδιάκοπα και όταν του είπε να σταματήσει εκείνο τον έσπρωξε κι έτρεξε μακριά.

Κι εσύ τι έκανες, τον ρώτησα και είπε πως έτρεξε ξοπίσω του και του έχωσε μια μπουνιά στο πρόσωπο για να μην του ξανακάνει bullying ποτέ ξανά. Ήξερε, είπε, πως η δασκάλα δεν θα έκανε τίποτα κι έτσι πήρε τα πράγματα στα χέρια του!

Δεν είχα και πολλά να πω. Τον ευχαρίστησα για την ειλικρίνειά του και του μίλησα για τις εναλλακτικές που διαθέτουμε ώστε να μην επιλύουμε τα προβλήματά μας με τη βία.

Παρ’ όλ’ αυτά, δεν μπορώ να κρύψω πως ένιωσα και λίγο περήφανη που ο γιος μου υπερασπίστηκε τον εαυτό του. Δεν συμφωνώ με τη χρήση βίας ούτε πρόκειται να την ενθαρρύνω, αλλά όταν δεν είμαι δίπλα του να τον προστατέψω, χαίρομαι να ξέρω ότι έχει το τσαγανό αν το κάνει μόνος του. Δεν είναι καθόλου εύκολο, ακόμα και για εμάς τους ενήλικες.

Και στην τελική, θέλω το παιδί μου να ξέρει ότι οι κακοί δε νικάνε σ’ αυτή τη ζωή.» 

Πηγή: mirror.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v