Γιατί η αγαπημένη θεία του παιδιού είναι σαν δεύτερη μαμά του

Γιατί η αγαπημένη θεία του παιδιού είναι σαν δεύτερη μαμά του

Δεν είναι αυστηρή σαν τη μαμά, ούτε ανταγωνιστική ή «εκνευριστική» σαν την μεγάλη αδερφή. Είναι η φίλη που παίρνει δώρα, κακομαθαίνει, εμπιστεύεται, κατανοεί, ακούει, φροντίζει και προστατεύει. Με άλλα λόγια, είναι η θεία που μοιάζει με την καλή νεράιδα του παραμυθιού και που τα ανίψια την λατρεύουν!

Μάλιστα δεν τις λατρεύουν άδικα αφού, σύμφωνα με έρευνες, η συμμετοχή της θείας στο μεγάλωμα των ανιψιών της, είναι πολύ σημαντική!

Στη θεία λέμε όσα δεν μπορούμε να πούμε στη μαμά και τον μπαμπά

Φυσικά και αγαμάμε τους γονείς μας αλλά, όσο κι αν τους εμπιστευόμαστε, μερικά πράγματα προτιμάμε να τα εκμυστηρευόμαστε στους φίλους ή τους συγγενείς μας. Η θεία είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πλησιάσουμε επειδή την βλέπουμε σαν φίλη, αλλά παράλληλα ξέρουμε πως θα μας συμβουλέψει και θα μας καθοδηγήσει σωστά. Όταν λοιπόν υπάρχει αγαπημένη θεία στην οικογένεια, οι γονείς μπορούν να κοιμούνται λίγο πιο ήσυχοι! 

Γιατί μοιάζει λίγο με φίλη από μεγαλύτερη τάξη

Ειδικά όταν τα χρόνια αρχίσουν να περνούν και το ανιψάκι αρχίσει να αποχαιρετά την παιδικότητα, η θεία θα γίνει κάτι σαν μύστης της ενήλικης ζωής. Η θεία κάποτε θα γίνει η «κουλ» μεγαλύτερη φίλη του μέσου πιτσιρικού. Θα εξελιχθεί σε μέντορα χωρίς διδακτισμό, σε συμβουλάτορα που δεν παθαίνει πανικό ακούγοντας τα ατοπήματα της εφηβείας και -επίσης- σε μια πολύτιμη πηγή κουτσομπουλιών για τη μαμά και τον μπαμπά. 

Γιατί μαζί της τα παιδιά είναι «ο εαυτός» τους

Οι θείες δεν είναι μαμάδες κι αυτό τους δίνει ένα φοβερό προνόμιο: να είναι οι «καλοί» της υπόθεσης. Μπορεί να συμφωνούν απολύτως με τις παιδαγωγικές μεθόδους των γονιών, να κουνούν καταφατικά το κεφάλι με σοβαρό ύφος όταν ακούν τη λίστα με τους κανόνες που αραδιάζει η μαμά, πριν τους αφήσει το μικρό για baby sitting  αλλά όχι. Η αγαπημένη θεία, μπορεί να σπάσει τους κανόνες αλλά και να σε δεχτείς ακριβώς όπως είσαι χωρίς να θυμώσει ή να προσπαθήσει να σε αλλάξει. Σε αποδέχεται, σε ακούει, σε κατανοεί και σε καθοδηγεί με όλη της την αγάπη.

Γιατί στο σπίτι της κάνεις διάλειμμα από τα όρια

Επίσης με εκδρομή μοιάζει και η επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς, αλλά ας μη γελιόμαστε: για απόλυτα φυσικούς λόγους, η μία εκδρομή μοιάζει με εκδρομή στο πάρκο κι άλλη με εκδρομή στη Disneyland. Η όρεξη και το κέφι της θείας είναι εκεί, μαζί με σούπερ λιχουδιές, αγαπημένες ταινίες, διάθεση για βόλτα και Λούνα Παρκ και εκατομμύρια «ναι» σε ό,τι σχεδόν ζητήσει το ανθρωπάκι αυτό που έρχεται σπάνια και γεμίζει το σπίτι ζημιές και χαρά.

v