Πάτρα: 38χρονη πέθανε ανεξήγητα μετά τη γέννα - ο σύζυγος ζητά απαντήσεις

Πάτρα: 38χρονη πέθανε ανεξήγητα μετά τη γέννα - ο σύζυγος ζητά απαντήσεις

Μια απίστευτη ιστορία εξελίσσεται στην Πάτρα, μετά τον θάνατο μια 38χρονης γυναίκας λίγες μέρες μετά τη γέννα του παιδιού της. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο πατρινός σύζυγός της που αναζητά απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου και τυχόν ποινικές ευθύνες για ενδεχόμενη αμέλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δυο νοσοκομείων της Αττικής.

Ολα ξεκίνησαν στις 20 φεβρουαρίου, όταν η 38χρονη Κάριν Ροντρίγκεζ πήγε στο νοσοκομείο για να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Λίγες ώρες μετά τη γέννα, άρχισε να πονά και να αιμορραγεί, λόγω αιμορροϊδοπάθειας που εκδήλωσε. Οι γιατροί της σύστησαν μια αλοιφή για να ανακουφιστεί και, παρά τη διαβεβαίωση ότι θα εξεταστεί από χειρουργό, αυτό δεν έγινε ποτέ σύμφωνα με την οικογένειά της. 

Στις 23 του μήνα η γυναίκα και το νεογέννητο κοριτσάκι της πήρα εξιτήριο, χωρίς να έχει αντιμετωπίσει πλήρως το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί. 

Έτσι, επισκέφθηκαν ιδιώτη γιατρό ο οποίος τους είπε ότι η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε η γυναίκα δεν ήταν η ενδεδειγμένη και ήδη είχαν προκληθεί αλλοιώσεις σε ευαίσθητη περιοχή. Καθ΄υπόδειξη του γιατρού η γυναίκα ακολούθησε νέα φαρμακευτική αγωγή και σύντομα άρχισε να νιώθει καλύτερα. 

Ωστόσο, το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου, άρχισε να έχει έντονους πόνους στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου περίμενε για ώρες να εξεταστεί. 

Ο σύζυγός της Γιώργος Παναγιωτόπουλος περιγράφει:

«Εισήχθη στις 2.30 το μεσημέρι και οι γιατροί την εξέτασαν τα μεσάνυχτα. Την έβαλαν σε ένα δωμάτιο, μιλούσαμε τηλεφωνικά και μου διαμαρτυρόταν ότι πονάει το πόδι της και δεν την κοίταζε κανείς. Στις 12.04 την πήραν και την πήγαν στο γυναικολογικό τμήμα. Ολες αυτές τις ώρες ζητούσε συνέχεια νερό. Οταν την είδα, το πόδι της είχε πρηστεί και είχε κοκκινίσει».

Στην τελευταία επικοινωνία που είχαν του είπε: «Να προσέχεις το παιδί μας, σ΄αγαπώ»

Το πρωί, ενώ ο σύζυγός της βρισκόταν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο, του τηλεφώνησαν απο το νοσκομείο και τον ενημέρωσαν πως για να γίνει καλά η γυναίκα του, πρέπει να να ακρωτηριαστεί το πόδι της. Εκείνος απάντησε «Εάν είναι να ζήσει κάντε το».

Λίγο αργότερα, όταν έφτασε στο νοσοκομείο, τον ενημέρωσαν πως η γυναίκα του έπαθε καρδιακή προσβολή και βρίσκεται στη ΜΕΘ.  «Ρώτησα εάν ζει, εάν έχει πεθάνει δεν μου απάντησαν, παρά μόνο ότι είναι πολύ δύσκολα. Μετά από μισή ώρα μου είπαν… η γυναίκα σου πέθανε. Οταν ρώτησα τον γιατρό τι συνέβη, μου είπε…”ο Θεός”, αυτή ήταν η απάντησή του!»

Η γυναίκα ήταν αθλήτρια και, όπως δήλωσε ο σύζυγός της, «ηταν μια χαρά. Δεν έπινε ποτέ και δεν κάπνιζε. Ποτέ στη ζωή της δεν είχε πάρει φάρμακο».

Σε δικηγόρο η υπόθεση

Η κηδεία της 38χρονης έγινε την περασμένη Τετάρτη από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση που θα βγει σε περίπου έναν μήνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας. 

Στο μεταξύ, την υπόθεση έχει αναλάβει δικηγόρος ο οποίος δήλωσε: «Το γραφείο μας θα διερευνήσει τις δυνατότητες, ώστε το απόλυτο δράμα που ζει η συγκεκριμένη οικογένεια να μορφοποιηθεί σε νομική διεκδίκηση ποινικού και αποζημιωτικού χαρακτήρα. Σαφώς η συγκεκριμένη υπόθεση δεν περιορίζεται μόνον στις διαστάσεις μιας μεμονωμένης ιδιωτικής διαφοράς, διότι αφορά προφανώς αμελή συμπεριφορά προστιθέντων του υγειονομικού συστήματος που αφορά τελικά το κοινωνικό σύνολο».

Πηγή: iefimerida.gr

v