Αν ανησυχείς για το αν είσαι καλή μαμά, τότε είσαι ήδη μια υπέροχη μαμά!

Αν ανησυχείς για το αν είσαι καλή μαμά, τότε είσαι ήδη μια υπέροχη μαμά!

Δεν υπάρχουν τέλειες μαμάδες. Υπάρχουν αυτές που προσπαθούν καθημερινά, κάνοντας λάθη και μαθαίνοντας από αυτά. Και όταν οι τύψεις και η ανασφάλεια μας κυριεύει, αυτό το κείμενο είναι ιδανικό για να μας συντροφεύσει και να μας βγάλει από τις μαύρες σκέψεις μας.

«Κάθε μέρα που γυρίζω απ' την δουλειά, λίγο πριν αλλάξω, δέχομαι έναν καταιγισμό από ερωτήσεις:

Τι ώρα είναι;

Μπορεις να μου φτιάξεις κάτι να φάω;

Θα με βοηθήσεις να βγάλω τα παπούτσια μου;

Πού είναι το αρκουδάκι μου;

Θα μου βάλεις λίγο χυμό;

Ακόμα και αν τα μικρά μου ήταν με τον μπαμπά τους όλη μέρα, με το που με δουν, θα θέλουν την αμέριστη προσοχή και φροντίδα μου. Ειδικά το απόγευμα είναι η πιο κουραστική ώρα της ημέρας.

Υπάρχουν κάποιες μέρες ωστόσο, που δεν μπορώ να ανταποκριθώ σ' όλα αυτά. Είμαι τόσο κουρασμένη που η υπομονή μου είναι ελάχιστη. Περνάω λίγο χρόνο μαζί τους και πηγαίνω κατευθείαν να ξαπλώσω με την αίσθηση ότι δεν είμαι καλή μαμά. Νιώθοντας ότι έχω αποτύχει. Αν νιώθετε και εσείς όπως εγώ, επιτρέψτε μου να μοιραστώ ένα μυστικό μαζί σας.

Δεν χρειάζεται να είσαι τέλεια για να είσαι καλή μαμά! 

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι χαμογελαστή όλη την ώρα ή το σπίτι σου να είναι πεντακάθαρο και τακτοποιημένο για να νιώσεις ότι είσαι καλή μαμά.

Πώς είμαι τόσο σίγουρη;

Γίναμε μαμάδες για κάποιο λόγο! Φέραμε στον κόσμο αυτά τα υπέροχα πλάσματα που μας χρειάζονται έτσι ακριβώς όπως είμαστε. Ανθρώπινες! Πρέπει να μας δουν και στα άσχημά μας έτσι ώστε να καταλάβουν ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Να μας δουν να σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε και να ζητάμε συγγνώμη όταν κάνουμε λάθος.

Και όσον αφορά τις τύψεις που νιώθουμε καμιά φορά, να θυμάστε ότι το να ανησυχείς για το αν είσαι καλή μαμά, από μόνο του σε κάνει την καλύτερη.

Αν σήμερα κάνουμε κάτι λάθος, αύριο θα μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε ξανά!

Συνεχίστε να προσπαθείτε, μεγαλώστε και ενθαρρύνετε αυτά τα υπέροχα πλάσματα που σας φωνάζουν ''μαμά''.»

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v