«Ακόμα και οι πιο δυνατές μαμάδες λυγίζουν πού και πού...»

«Ακόμα και οι πιο δυνατές μαμάδες λυγίζουν πού και πού...»

Οι μαμάδες είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια οικογένεια. Αναλαμβάνουν εξολοκλήρου τον ρόλο του φροντιστή και πολλές φορές και για διάφορους λόγους, ξεχνούν ότι δίπλα τους έχουν υπέροχους ανθρώπους για να στηριχτούν. Δεν είμαστε υπερήρωες αλλά γυναίκες απλές της διπλανής πόρτας και όσο και δυνατές και αν είμαστε υπάρχουν φορές που λυγίζουμε. Τότε είναι που πρέπει να θυμόμαστε μια απλή συμβουλή, όπως λέει και αυτή η μαμά, να ζητάμε βοήθεια.

«To να είσαι δυνατή δεν σημαίνει ότι δεν κλαις. Ίσα-ίσα σημαίνει ότι βρίσκεις το θάρρος να συνεχίσεις παρά τα δάκρυα και τον πόνο.

Το να βάζεις όρια είναι μια δύναμη που συχνά παραβλέπεται. Δεν μπορείς να είσαι μαμά, σύζυγος, φίλη, αδερφή, κόρη κ.ο.κ αν στο τέλος της ημέρας δεν υπάρχει τίποτα από τον εαυτό σου. Γι' αυτό και τα όρια είναι απαραίτητα.

Κάποιες από τις πιο δυνατές γυναίκες που έχω γνωρίσει ζητούσαν πάντα βοήθεια. Άφηναν στην άκρη την περηφάνια και τον εγωισμό τους και δέχονταν ό, τι είχε να προσφέρει ο καθένας. Το να στηρίζεσαι παραπάνω στον άντρα σου για παράδειγμα δεν είναι ντροπή, είναι αναγκαιότητα. Στο κάτω-κάτω είναι ο άνθρωπός σου!

Το να αναζητάς παρηγοριά, μια αγκαλιά για να ηρεμήσεις και να αποδέχεσαι την βοήθεια που οι αγαπημένοι σου, σου προσφέρουν απλόχερα είναι πραγματική δύναμη.

Είσαι δυνατή όταν ξέρεις ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μαζί και όλα μόνη σου. Ένα πράγμα τη φορά και κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη. Αυτό σημαίνει αυτογνωσία. Δεν είμαστε υπεράνθρωποι!

Το να λες ''όχι δεν μπορώ'' είναι μια μορφή δύναμης που μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Το ξέρω ότι θέλεις να είσαι η καλύτερη μαμά, σύζυγος, γειτόνισσα, εργαζόμενη κτλ, όμως πρέπει και να γνωρίζεις μέχρι πόσα μπορείς να καταφέρεις ολομόναχη. Όταν όμως τα χέρια σου είναι γεμάτα και εσύ συνεχίζεις να τα φορτώνεις με υποχρεώσεις, τότε χάνεις κομμάτια του εαυτού σου στη διαδικασία.

Το να ξέρεις πότε χρειάζεσαι ένα διάλειμμα απ' όλους και απ' όλα σε κάνη δυνατή! Το να ξέρουμε τα όριά μας μάς είναι κάτι ανεκτίμητο γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Μόνο έτσι καταφέρνουμε και υπερπηδάμε εμπόδια.

Υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας που είναι εκεί για να μας στηρίξουν. Για να μας σηκώσουν όταν πέφτουμε και να μας τα πουν έξω απ' τα δόντια όταν χρειάζεται να μας συνεφέρουν. Μην τους απομακρύνετε από κοντά σας. Ζητήστε τη βοήθειά τους και αποδεχτείτε την με ψηλά το κεφάλι.

Προς όλες τις μαμάδες: είστε δυνατές, τολμηρές και οι δικοί σας άνθρωποι σας λατρεύουν. Κάθε μέρα είναι καλύτερη γιατί υπάρχετε και δίνετε τον ρυθμό στην καθημερινότητα. Μην το ξεχνάτε ποτέ! Ακόμα και όταν λυγίζετε... Ακόμα και όταν κλαίτε...»

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v