Δελφοί: Καθηγήτρια δεν φορούσε μάσκα και βρέθηκαν θετικοί 40 μαθητές

Δελφοί: Καθηγήτρια δεν φορούσε μάσκα και βρέθηκαν θετικοί 40 μαθητές

Ένα ακόμα περιστατικό καθηγήτρια που αρνείται να φορέσει μάσκα σημειώθηκε στη χώρα μας, αυτή τη φορά σε γυμνάσιο της Ιτέας. Ωστόσο, η άρνηση της εκπαιδευτικού να ακολουθήσει τους υγειονομικούς κανόνες φαίνεται πως είχε ως αποτέλεσμα την διασπορά του ιού σε ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, η καθηγήτρια η οποία φέρεται να διέσπειρε τον κορονοϊό σε 40 μαθητές, «μία φορούσε μάσκα, μία δεν φορούσε. Το ζήτημα είναι ότι όταν έχουμε διασπορά, όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, ειδικά σε χώρους εργασιακούς. Έχουμε την πληροφόρηση από τον ΕΟΔΥ ότι νόσησαν αρκετά άτομα, όχι μόνο μαθητές».

Οι μαθητές που νόσησαν, μετέφεραν τον ιό και στις οικογένειές τους με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά στην περιοχή όπως κατήγγειλε ο κ. Ταγκαλής: «Η δεύτερη εβδομάδα είχε να κάνει με τους γονείς των παιδιών και τους ηλικιωμένους. Ελπίζουμε πως η τρίτη εβδομάδα θα είναι πολύ καλύτερη».

Όταν ρωτήθηκε για το αν νοσεί και η καθηγήτρια, απάντησε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει τα προσωπικά της δεδομένα, ενώ επεσήμανε πως «όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε εργασιακό χώρο και πόσο μάλλον σε ένα σχολείο, οφείλει να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται».

Τέλος, ο κ. Ταγκαλής είπε πως υπάρχει και παιδίατρος που φέρεται να αρνείται να φορά μάσκα και απηύθυνε έκκληση στις αρχές να αποκτήσουν οι δήμαρχοι τη δυνατότητα να κλείνουν τα σχολεία όταν πληροφορούνται τα κρούσματα χωρίς να πρέπει να δώσει ο ΕΟΔΥ την έγκρισή του καθώς έτσι -όπως ανέφερε- χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Πηγή: reader.gr

v