Δασκάλα δωρίζει το νεφρό της και σώζει τη ζωή 5χρονης μαθήτριάς της

Δασκάλα δωρίζει το νεφρό της και σώζει τη ζωή 5χρονης μαθήτριάς της

Η 5χρονη Kayleigh κινδύνευε να χάσει ακόμα και τη ζωή της από νεφρική ανεπάρκεια και χρειαζόταν μεταμόσχευση νεφρού. Παρόλο που είναι δύσκολο να βρεθεί συμβατός δότης, το κοριτσάκι βρήκε τον σωτήρα της στο πρόσωπο της αγαπημένης της δασκάλας!

Η Kayleigh γεννήθηκε πρόωρα στις 26 εβδομάδες και έμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών για περισσότερες από 150 ημέρες μετά τη γέννησή της.

Αφού βγήκε από τη ΜΕΘ, η Kayleigh αντιμετώπισε έναν μακρύ δρόμο με ιατρικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μερικής τύφλωσης, ενός τρωτού ανοσοποιητικού συστήματος και της νεφρικής ανεπάρκειας. Μάλιστα, χρειάστηκαν πολλές και επίπονες αιμοκαθάρσεις για πάνω από τέσσερα χρόνια.

Αυτό που θα την έσωζε από τις επίπονες θεραπείες αλλά και το ενδεχόμενο να χάσει ακόμα και τη ζωή της, ήταν μια μεταμόσχευση νεφρού. Μετά από αρκετό καιρό και πολλές προσπάθειες, ο συμβατός δότης βρέθηκε και δεν ήταν άλλος από την δασκάλα του κοριτσιού που του έκανε μάθημα τα τελευταία 2 χρόνια. 

Η κα. Mach, δασκάλα προσχολικής αγωγής για πάνω από 20 χρόνια, υποβλήθηκε σε αμέτρητες εξετάσεις μέχρι να διαπιστωθεί πως ήταν εκείνη που θα έσωζε την μικρή της μαθήτρια. 



«Μόνο όταν μας έδωσαν επίσημη ημερομηνία της επέμβασης συνειδητοποίησα πως όλο αυτό ήταν μια πραγματικότητα» δήλωσε η κα. Mach. «Δεν είχα άγχος για την επέμβαση, αλλά για το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά, ειδικά λόγω κορονοϊού, και να αναβληθεί.»

Στις 3 Φεβρουαρίου, το κοριτσάκι και η δασκάλα της υποβλήθηκαν σε 6ωρο, παράλληλο χειρουργείο. Όλα πήγαν καλά και σήμερα, 1,5 μήνα μετά, το κοριτσάκι έχει απαλλαγεί μια καλή από τις συχνές και επώδυνες αιμοκαθάρσεις. Είναι ήδη στο σπίτι της και, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι και δείχνει καλύτερα από ποτέ! Μάλιστα, έκανε μπάνιο ολόκληρη για πρώτη φορά στη ζωή της!

Όσο για την δασκάλα της, θα το ξανάκανε με την ίδια ευχαρίστηση: «Μετά την επέμβαση είχα πληγές και ταλαιπωρήθηκα, αλλά δεν με νοιάζει. Κάθε φορά που πονούσα, σκεφτόμουν όλα όσα πέρασε η μικρή Kayleigh τα τελευταία 4 χρόνια!» είπε η κα. Mach μετά το χειρουργείο. 

Οι γονείς του κοριτσιού, από την άλλη, είναι πανευτυχείς για το μικρό τους κοριτσάκι ενώ δήλωσαν πως δεν υπάρχουν λόγια να ευχαριστήσουν την κα. Mach όχι μόνο για την επέμβαση, αλλά και για το ότι ήταν και είναι ακόμα δίπλα τους με κάθε πιθανό τρόπο. 

Πηγή: goodmorningamerica.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v