Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ μια 23χρονη μετά από πρόωρο τοκετό κι ένα 15χρονο κορίτσι

Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ μια 23χρονη μετά από πρόωρο τοκετό κι ένα 15χρονο κορίτσι

Δυστυχώς, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δεν είναι αυτή που αναμέναμε μετά και τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί, ενώ οι ειδική περιμένουν την κορύφωση των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες μέρες. Στο μεταξύ, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι χρειάζονται νοσηλεία στις ήδη γεμάτες ΜΕΘ.

Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονη λεχώνα

Η 23χρονη Κωνσταντίνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δέκατα πριν από πέντε ημέρες και διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Ήταν μόλις 8 μηνών έγκυος αλλά οι γιατροί προχώρησαν σε πρόωρο τοκετό καθώς, η πνευμονία που της προκάλεσε ο κορονοϊός, έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της ίδιας αλλά και του μωρού της. 

«Είναι μια γυναίκα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Ήταν σε τελειόμηνη φάση εγκυμοσύνης. Εντούτοις προσβλήθηκε από κορονοϊό, έκανε μια βαριά πνευμονία. Δυστυχώς μπήκε επειγόντως σε τοκετό προκειμένου να σωθεί και το έμβρυο αλλά και η ζωή της και παραμένει διασωληνωμένη σε ΜΕΘ σε αρκετά βαριά κατάσταση» εξήγησε η Καρολίνα Ακινοσόγλου, υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου.

Μετά τον τοκετό, διασωληνώθηκε τόσο το βρέφος λόγω προωρότητας, όσο και η νεαρή μητέρα. Η γυναίκα, η οποία φαίνεται πως κόλλησε από τον πεθερό της, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

«Έκαναν προσπάθειες αρκετές, της έβαλαν οξυγόνο. Προσπάθησαν όλοι γιατροί αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε να της πάρουν το παιδάκι για να τη διασωληνώσουν» δηλώνει ο πεθερός της σε τηλεοπτική εκπομπή.

15χρονη στη ΜΕΘ λόγω κορονοϊού

Παράλληλα, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Πάτρας κι ένα 15χρονο κορίτσι από το Αγρίνιο που, λόγω κορονοϊού, παρουσίασε οξεία μυοκαρδίτιδα.

Η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί. Οι γιατροί εκτιμούν ότι αν και αυτό το 24ωρο η υγεία της είναι σταθερή το κορίτσι θα διαφύγει τον κίνδυνο και είναι θέμα χρόνου να βγει από τη ΜΕΘ. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μεταφλεγμονώδους συνδρόμου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ρίου.

Πηγή: cnn.gr, iefimerida.gr

v