Τα ανυπάκουα και ατίθασα παιδιά γίνονται επιτυχημένοι ενήλικες σύμφωνα με έρευνα

Τα ανυπάκουα και ατίθασα παιδιά γίνονται επιτυχημένοι ενήλικες σύμφωνα με έρευνα

Πολλοί γονείς τα βρίσκουμε «μπαστούνια» καθώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, αφού δεν είναι πάντα τόσο ευγενικά, υπάκουα και χαμογελαστά όσο ονειρευόμασταν! Κάποιοι γονείς, μάλιστα, δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο αφού επιμένουν πως, ενώ έχουν δοκιμάσει τα πάντα, τα παιδιά τους εξακολουθούν να ξεπερνούν τα όρια, να επιμένουν στο δικό τους και να μην ακούν κανέναν!

Ωστόσο, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Developmental Psychology, τα ιδιαίτερα πεισματάρικα και ατίθασα παιδιά γίνονται επιτυχημένοι ενήλικες. 

Η έρευνα παρακολούθησε περισσότερα από 700 παιδιά από την ηλικία των 9, μέχρι και τα 40 τους έτη. Οι 6 επιστήμονες που συμμετείχαν στην μελέτη, έδωσαν έμφαση στην τάση των παιδιών να παραβιάζουν κανόνες, το πόσο διεκδικούν τα δικαιώματά τους, την προθυμία να αψηφούν τους γονείς τους και το χρόνο που αφιέρωσαν στη μελέτη. 

Το ενδιαφέρον συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ειδικοί είναι πως τα παιδιά που ήταν ανυπάκουα σε μικρές ηλικίες, κέρδιζαν υψηλότερους μισθούς ως ενήλικες. 

Ωστόσο, οι συγγραφείς της μελέτης δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν πώς συνδέεται η ανυπακοή και η παραβίαση κανόνων των παιδιών, με τον υψηλό μισθό που κέρδιζαν ως ενήλικες. 

Σύμφωνα με το Time, οι ερευνητές υπέθεσαν πως τα πιο πεισματάρικα παιδιά υπήρξαν και πιο ανταγωνιστικοί μαθητές, άρα σταδιακά έγιναν και απαιτητικοί επαγγελματίες. Επίσης, δεν απέκλεισαν την πιθανότητα τα απείθαρχα παιδιά είναι πιθανότερο να κάνουν κάτι ανήθικο μεγαλώνοντας για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Όπως και να’ χει, η συγκεκριμένη έρευνα περνάει ένα αισιόδοξο μήνυμα στους γονείς που δυσκολεύονται να «κάνουν καλά» τα παιδιά τους. Ο δυναμισμός και το πείσμα τους μπορεί να μας ταλαιπωρούν στην παιδική ηλικία, όμως, αυτό που τώρα μοιάζει ενοχλητικό ελάττωμα μπορεί στο μέλλον να γίνει η μεγαλύτερή τους αρετή. 

Με την αγάπη και την υπομονή σας, ένα πεισματάρικο παιδί μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ενήλικα με κριτική σκέψη, θέληση και ανεξαρτησία που θα ζήσει πατώντας γερά στα πόδια του! Γι' αυτό, ξανασκεφτείτε το... ίσως δείτε το πείσμα του με άλλο μάτι.

Πηγή: entrepreneur.com
v