16χρονος στα δίχτυα του Galindo: «Με απειλούσε πως θα σκοτώσει τους γονείς μου»

16χρονος στα δίχτυα του Galindo: «Με απειλούσε πως θα σκοτώσει τους γονείς μου»

Φωτογραφία: ethnos.gr

Δεν πάει λίγος καιρός από τότε που ένας 15χρονος απο το Κερατσίνι έβαλε τέλος στη ζωή του, με τις φήμες να οργιάζουν πως συνέβη λόγω του Jonathan Galindο, ενός διαδικτυακού παιχνιδιού που μιμείται την «Μπλε Φάλαινα». Λίγο αργότερα, μία μητέρα αποκάλυψε στο CSI Institute και τον Μανώλη Σφακιανάκη πως η 9χρονη κόρη της ήρθε σε επαφή με το συγκεκριμένο προφίλ και παραλίγο να είναι ένα ακόμα θύμα του επικίνδυνου παιχνιδιού.

Το συγκεκριμένο προφίλ, που μοιάζει με κάτι ανάμεσα σε άνθρωπο, ποντίκι και σκύλο, σύμφωνα με το CSI Institute, οδηγεί τους ανήλικους παίκτες σε ακραίες συμπεριφορές που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Τις φήμες έρχεται να συμπληρώσει μία ακόμα μαρτυρία ενός 16χρονου που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, επικοινώνησε με τον μυστήριο άντρα πίσω από τον Galindo και ένιωσε να απειλείται τόσο η δικιά του ζωή, όσο και των γονιών του. 

Μαρτυρία 16χρονου

«Του είχα στείλει ένα μήνυμα στα αγγλικά. Μου απάντησε και άρχισε να μου λέει να παίξουμε κάποια παιχνίδια. Εγώ αρνήθηκα και στη συνέχεια άρχισε να με απειλεί, να μου λέει ότι θα σκοτώσει τους γονείς μου και άλλα τέτοια. Εγώ δεν απάντησα καθόλου. Στην αρχή δεν ήταν επιθετικός και γενικά αυτό κάνει. Μιλούσε φιλικά, με ρωτούσε από που είμαι και άλλα τέτοια», είπε ο 16χρονος σε τηλεοπτική εκπομπή του STAR.

Μαρτυρία μητέρας

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και μια μητέρα της οποίας ο γιος κινδύνευσε από το παιχνίδι.
«Ο γιος μου έμπαινε πολύ συχνά αλλά πάντα πίστευα πως έχω τον έλεγχο. Έμπαινα στο ιστορικό του, έβλεπα με ποιους μιλάει και θεωρούσα πως τον ελέγχω. Τον τελευταίο καιρό τον έβλεπα να είναι πιο κλεισμένος στον εαυτό του, να έρχεται από το σχολείο και να πηγαίνει κατευθείαν στο δωμάτιό του να ανοίξει τον υπολογιστή, να είναι λιγομίλητος. Του έλεγα να μιλήσουμε αλλά αρνιόταν. Σκέφτηκα ότι έχει προβλήματα στο σχολείο, δεν πήγαινε και καλά στο μαθήματα και σκέφτηκα μέχρι και πως είναι θύμα μπούλινγκ. 

Του αγόρασα ένα καινούριο πουλόβερ και όταν το φόρεσε για να το τσεκάρω πρόσεξα πως στα χέρια του έχει χαρακιές. Τρομοκρατήθηκα, του ζήτησα τον λόγο, αρνήθηκε να μου απαντήσει, μου έβαλες τις φωνές, μου είπε πως δεν με αφορά και πήγε και κλείστηκε στο δωμάτιό του. Του είπα ότι αν δεν μου πει δεν θα τον αφήσω να μπει στο διαδίκτυο.

Μου εκμυστηρεύτηκε ότι τις τελευταίες μέρες μιλούσε με κάποιον μέσω μιας πλατφόρμας και πως αυτός ο άνθρωπος του είπε να κάνει χαρακιές στο χέρι του. Μου είπε ότι μιλούσαν στα αγγλικά και ότι διαρκώς ζητούσε πράγματα που αν δεν τα έκανες τότε νευρίαζε και φαινόταν επικίνδυνος. Το παιδί μου τον φοβόταν», είπε η γυναίκα.

Πηγή:ethnos.gr

v