Ανοιχτά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής: Πώς γίνεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Ανοιχτά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής: Πώς γίνεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή μετά το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων, επαναλειτουργούν σήμερα κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης άκρων, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και παιδικές χαρές.

Ειδικά για τα κομμωτήρια, εντύπωση έχει κάνει πως αποτελούν τον μοναδικό λόγο (πλην της εργασίας) που δικαιολογείται η διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο ή τα ΜΜΜ, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι, ψάρεμα ή παιδικές χαρές) η πρόσβαση επιτρέπεται με τα πόδια ή με ποδήλατο. 

Τι ισχύει για τα κομμωτήρια

Για την μετάβαση των πολιτών σε κομμωτήρια και τους χώρους περιποίησης άκρων (μανικιούρ-πεντικούρ) απαιτείται να έχουν κλείσει ραντεβού.

Η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 ή με βεβαίωση τύπου Β. Δεν ισχύει ο περιορισμός μετακίνησης μόνο εντός δήμου ή ως 2 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας.

Τι ισχύει για τα πάρκα και τις παιδικές χαρές

Για τη μετάβαση σε δημόσια πάρκα και παιδικές χαρές η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033.

Στους χώρους θα επιτρέπεται επίσκεψη έως και τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες, ενώ η μετάβαση επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Στις εκκλησίες, μπορεί να τελεστεί λειτουργία με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου). Τέλος, επιτρέπεται, πλέον, η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Πηγή: skai.gr

v