Νέα μέτρα: δωρεάν rapid test,κυκλοφορία μέχρι τις 9 το ΣΚ και ανοιχτά κομμωτήρια

Νέα μέτρα: δωρεάν rapid test,κυκλοφορία μέχρι τις 9 το ΣΚ και ανοιχτά κομμωτήρια

Σήμερα μετά από συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκαν τα μέτρα τα οποία θα φέρουν μια σχετική χαλάρωση στους περιορισμούς- όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις  21:00-05:00 για την επικράτεια όλες τις ημέρες, άνοιγμα των κομμωτηρίων και των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και η παροχή τεστ κορονοϊού δωρεάν στα φαρμακεία.

 

Στην σημερινή ενημέρωση τύπου παρευρέθηκε και ο Ακης Σκέρτσος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε του πολίτες για την υπομονή τους , τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μια από τις καλύτερες επιδόσεις σε ότι αφορά τα σκληρά νούμερα της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη.

Ακόμη, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει από τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου δωρεάν ατομικά rapid test σε όλο τον πληθυσμό μέσω φαρμακείων. Θα δίνεται ένα την εβδομάδα με βάση το AMKA.

Τα μέτρα χαλάρωσης

Όπως ανακοίνωσε ο υφιπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποφασίστηκε:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 21.00 έως τις 05.00.
  • Η επαναλειτουργία κομμωτηρίων από τη Δευτέρα.
  • Η επαναλειτουργία αρχαιολογικών χώρων και πάρκων (έως τρία άτομα αν δεν είναι οικογένεια και με SMS 6). Απαγορεύεται όμως η μετάβαση με Ι.Χ.
  • Τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε δήμου με ένα πιστό ανά 25 τ.μ. για τρεις συγκεκριμένες ημέρες.
  • Επιτρέπεται πλέον η ερασιτεχνική αλιεία με κωδικό 6 (μετάβαση μόνο πεζοί ή με ποδήλατο).

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο η επιτροπή αποφάσισε να διατηρηθεί η απαγόρευση καθώς δείχνει να λειτουργεί υπερ της ανάσχεσης της πανδημίας. Όπως τόνισε όμως η Βάνα Παπαευαγγέλου, είναι κάτι που θα επανεξεταστεί.

Πηγή: euro2day.gr

v