«Οι γονείς μου με μεγάλωσαν για να φροντίζω τον άντρα μου και αυτό θέλω να κάνω!»

«Οι γονείς μου με μεγάλωσαν για να φροντίζω τον άντρα μου και αυτό θέλω να κάνω!»

Από την εποχή που η γυναίκα προοριζόταν αποκλειστικά για να κάνει οικογένεια και να φροντίζει μόνο τον άντρα της και τα παιδιά της, έχουν περάσει αρκετά χρόνια κι ακόμα περισσότεροι αγώνες του γυναικείου φύλου, διεκδικώντας ισοτιμία και προνόμια που κάποτε τα θεωρούσαν «ανδρικά».

Παρόλα αυτά, αρκετές γυναίκες επιθυμούν να κρατήσουν τον «παλιό» τους ρόλο και να αφιερώσουν τη ζωή τους στη φροντίδα του συζύγου, του σπιτιού και των παιδιών. Όπως ακριβώς και η Bryela Key που πριν από λίγες μέρες ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter το παρακάτω κείμενο: 

«Πείτε με παλιομοδίτισσα, αλλά με μεγάλωσαν για φροντίζω τον άντρα μου…

...να του έχω έτοιμο το φαγητό του κάθε βράδυ, να πλένω τα ρούχα της δουλειάς του, να τον ξυπνάω κάθε πρωί στην ώρα του για να μην αργεί, να βρίσκει καθαρό το σπίτι κάθε απόγευμα, κτλ. 

Και τέτοια σύζυγος σκοπεύω να γίνω!»

Φυσικά και κάθε γυναίκα μπορεί (και πρέπει!) να κάνει αυτό που την ευχαριστεί και κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τις επιλογές της! Ωστόσο, η συγκεκριμένη ανάρτηση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από γυναίκες που την διάβασαν και την θεώρησαν «παλιομοδίτισσα». 

Κάποιες χαρακτήρισαν την άποψή της «περίεργη» και «ντεμοντέ», ενώ μία μαμά της επεσήμανε πως μία οικογένεια πρέπει να λειτουργεί επί ίσοις όροις για να είναι ευτυχισμένη. Κάποιοι άλλοι αναρωτήθηκαν αν αυτό είναι το πρότυπο που θέλει να περάσει αργότερα στις κόρες της, ενώ μία γυναίκα έγραψε πως προτιμά να μείνει για πάντα ανύπαντρη, παρά να παντρευτεί κάποιον που θα πρέπει να τον φροντίζει. 

Όπως και να ‘χει, εμείς υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της κάθε γυναίκας να κάνει αυτό που θέλει, αλλά και το δικαίωμά της να το εκφράζει ελεύθερα χωρίς να φοβάται τυχόν κριτική ή επίκριση. Η ευτυχία, εξάλλου, είναι εντελώς υποκειμενική υπόθεση… 

Πηγή: tiffytaffy.com

v