Δημιουργείται Instagram ειδικά για παιδιά κάτω των 13 ετών

Δημιουργείται Instagram ειδικά για παιδιά κάτω των 13 ετών

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν «πάρει φωτιά» λόγω της πανδημίας και του εγκλεισμού, κάτι που δεν άφησε ανεπηρέαστα τα παιδιά και τους εφήβους. Στην προσπάθειά τους να κρατήσουν την επαφή τους με τους φίλους τους, στρέφονται όλο και περισσότερο σε πλατφόρμες όπως το Tik Tok και το Instagram, παρόλο που δεν επιτρέπεται η χρήση τους από παιδιά κάτω των 13 ετών!

Ωστόσο, πολλά παιδιά μικρότερα των 13 χρησιμοποιούν τις παραπάνω πλατφόρμες είτε βάζοντας ψεύτικη ηλικία, είτε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των γονιών τους. 

Γι΄αυτόν τον λόγο το Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, αποφάσισε να φτιάξει μία παιδική έκδοση, αποκλειστικά για παιδιά μέχρι 13 ετών, η οποία θα είναι ασφαλής και θα αποκλείει μηνύματα από πιθανούς παιδόφιλους ή άλλες επικίνδυνες επαφές. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με την ομάδα BuzzFeed, ο πρόεδρος του Instagram Adam Mosseri είπε ότι η εταιρεία γνωρίζει ότι τα παιδιά θέλουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το Instagram, αλλά οι ισχύοντες κανονισμοί το καθιστούν αδύνατο.

 «Πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές, αλλά μέρος της λύσης είναι να δημιουργήσουμε μια έκδοση του Instagram για νέους και παιδιά την οποία θα μπορούν να ελέγχουν και οι γονείς. Είναι ένα από τ απράγματα που διερευνούμε».

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μάλλον θα ακολουθήσει τα βήματα παρόμοιων ενεργειών από το Facebook, όπως το Messenger Kids.

Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί ειδικούς και επιστήμονες, είναι η αρνητική επίδραση που έχουν τα social media στην ψυχολογία των παιδιών και των εφήβων. Μία έκδοση της δημοφιλούς πλατφόρμας φιλική προς τα παιδιά, ενδέχεται να έχει ακόμα περισσότερο αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των ανηλίκων, ειδικά στο Instagram που, μέσα από τις φωτογραφίες, δημιουργεί λανθασμένα πρότυπα για την εμφάνιση αλλά και προωθεί τη σύγκριση. 

Πηγή: moms.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v