«Η κοιλιά μου μετά τη γέννα μοιάζει με τσαλακωμένη σακούλα και είμαι περήφανη!»

«Η κοιλιά μου μετά τη γέννα μοιάζει με τσαλακωμένη σακούλα και είμαι περήφανη!»

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός δεν είναι εύκολες διαδικασίες. Κάθε φορά που μια γυναίκα μένει έγκυος, συμβαίνει ένα μικρό θαύμα που έχει αντίκτυπο όχι μόνο στην υπόλοιπη ζωή της, αλλά και στο σώμα της! Ωστόσο, ούτε τα παραπανίσια κιλά πρέπει να μας τρομάζουν, ούτε τα σημάδια του τοκετού.

Μία μαμά, περήφανη για τα σημάδια που άφησε η εγκυμοσύνη πάνω της, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία της γράφοντας το παρακάτω μήνυμα: 

«Όσο χάνω τα κιλά της εγκυμοσύνης, εμφανίζονται στην κοιλιά μου τα σημάδια του “θαύματος” που έζησα, του τοκετού! Το αγοράκι μου, ο μικρός μου θησαυρός, μεγάλωσε μέσα στην κοιλιά μου μέσα σε 9 μήνες κι έπειτα βγήκε “με το πάτημα ενός κουμπιού”… 

Μετά την καισαρική, προσπαθώ να βρω τους κοιλιακούς μου, αλλά δεν είναι πουθενά! Η κοιλιά μου είναι τόσο ρυτιδιασμένη, που μοιάζει με τσαλακωμένη σακούλα. Ωστόσο, ξέρω πως αυτό είναι πολύ φυσιολογικό μετά τη γέννα. 

Μερικές φορές μου είναι δύσκολο να κοιταχτώ στον καθρέφτη και να δω το σώμα μου. Πάντα λέω στον εαυτό μου πως πρέπει να είναι ευγνώμων γι’ αυτό που έζησα και ευγενική με τον εαυτό μου, αλλά είμαι άνθρωπος και λυγίζω. Γι΄αυτό και θέλω να δείξω το σώμα μου σε όλες τις μαμάδες, για να τις θυμίσω (και να θυμηθώ κι εγώ μαζί)  πως πρέπει να είμαστε περήφανες για τα σημάδια της εγκυμοσύνης. Τα σημάδια που άφησαν οι “θησαυροί” μας πάνω μας. 

Να θυμόμαστε πως πρόκειται για σημάδια ξεχωριστά που μαρτυρούν ότι κάποτε φιλοξενήσαμε στο σώμα μας για εννέα μήνες ό,τι πολυτιμότερο έχουμε: τα παιδιά μας!»

Πηγή: instagram.com

v