Τον Απρίλιο έρχεται στην Ελλάδα το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Τον Απρίλιο έρχεται στην Ελλάδα το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Όλα δείχνουν πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να γλυτώσουμε μια για πάντα από την πανδημία και η ομαλή και γρήγορη διαδικασία εμβολιασμού είναι πλέον ευχή όλων μας. Γι’ αυτό και η έλευση του μονοδοσικού εμβολίου της εταιρείας Johnson & Johnson στη χώρα μας από τον επόμενο μήνα, μας γεμίζει αισιοδοξία.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε εχθές πως η Johnson & Johnson έχει αναλάβει την υποχρέωση να παραδώσει στη χώρα μας  στο επόμενο τρίμηνο 1,2 εκατομμύριο δόσεις ενώ από τον επόμενο κιόλας μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, οι 70.000 δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν τον Απρίλιο, 300.000 τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.

Παράλληλα, η Pfizer έχει παραδώσει ή παραδίδει 1,1 εκατομμύριο δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις και η Moderna 100.000.

Ανακοίνωσε, επίσης, πως στις 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70 έως 74 και στις αρχές Απριλίου για τα άτομα 65 έως 69 ετών.

Για τους εκπαιδευτικούς, ανέφερε πως θα εμβολιαστούν μετά την ομάδα "Β".

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε πως από τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν καταγραφεί συνολικά 7 περιπτώσεις διάχυτης ενδαγγειακής πήξης και 18 θρόμβωσης.

Όπως ανέφερε, ο εντοπισμός έγινε χάρη στη συστηματική επιτήρηση των ανεπιθύμητων ενεργειών. Το εμβόλιο προστατεύει από την εισαγωγή στο νοσοκομείο και από τους θανάτους, αλλά όχι από άλλα νοσήματα, τα οποία δεν πρέπει να συσχετίζονται με τους εμβολιασμούς.

Πηγή: iatronet.gr

v