Αστυνομικοί βάζουν χειροπέδες σε 5χρονο αγοράκι επειδή το έσκασε από το σχολείο του

Αστυνομικοί βάζουν χειροπέδες σε 5χρονο αγοράκι επειδή το έσκασε από το σχολείο του

Την Παρασκευή κυκλοφόρησε ένα βίντεο από το αστυνομικό τμήμα του Μοντγκόμερι της Αμερικής που έχει προκαλέσει σάλο παγκοσμίως!

Το βίντεο δείχνει δύο αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες, να εκφοβίζουν και να απειλούν ένα 5χρονο αγοράκι που το έσκασε από το σχολείο του και περιπλανιόταν μόνο του στο δρόμο. Το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του 2020, αλλά μόλις προχθές ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας και κυκλοφόρησε δημόσια το αποδεικτικό βίντεο.

Τι συνέβη

Οι δύο αστυνομικοί βρήκαν το 5χρονο αγοράκι να περιπλανιέται στο δρόμο και, όπως δείχνει το βίντεο, το αρπάζουν απότομα και το σπρώχνουν στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, ενώ το απειλούν ότι θα το χτυπήσουν ως τιμωρία: «Σε βαράει η μαμά σου; Πρέπει να ″τις φας″⁣ σήμερα», λέει ο ένας αστυνομικός στο παιδί.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε πίσω στο Δημοτικό Σχολείο από όπου το έσκασε. Οι αστυνομικοί το οδήγησαν σε ένα γραφείο και συνέχισαν να του φωνάζουν και να το απειλούν: «Ελπίζω η μαμά σου να σε αφήσει να σε δείρω», λέει ένας από τους αστυνομικούς. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ένας αξιωματικός της αστυνομίας ουρλιάζει στο πρόσωπό του προκειμένου να το κάνει να σταματήσει να κλαίει, ενώ τον αποκαλεί «φρικτό μικρό θηρίο».

Όταν φτάνει η μητέρα του παιδιού, οι αστυνομικοί κάθονται να συζητήσουν και την ενθαρρύνουν να τον χτυπήσει ως τιμωρία.  Ένας από τους αξιωματικούς βγάζει ένα ζευγάρι χειροπέδες και τις περνάει στα χέρια του παιδιού, σε μια προσπάθεια να τον φοβίσει. «Αν κάποιος σου λέει να καθίσεις και να μην μιλάς, οποιοσδήποτε ενήλικας, καλύτερα να καθίσεις και να μην βγάζεις άχνα», λέει στο αγόρι.

Σύμφωνα με το NBC News, η μαμά του παιδιού υπέβαλε αγωγή κατά του σχολείου, της Κομητείας και των αστυνομικών ζητώντας αποζημίωση για ψυχολογικά τραύματα που προκλήθηκαν στο παιδί. 

Το αστυνομικό τμήμα είπε ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για το θέμα αφού έλαβε καταγγελία σχετικά με τη συμπεριφορά των αξιωματικών. Τα πορίσματα της έρευνας παραμένουν εμπιστευτικά και οι δύο αξιωματικοί παραμένουν εν ενεργεία. Το τμήμα δήλωσε ότι δεν θα παράσχει περαιτέρω σχόλια λόγω της δικαστικής διαμάχης που εκκρεμεί. 

Η πρόεδρος και ο επιθεωρητής του συμβουλίου των σχολείων στην περιοχή Μοντγκόμερι καταδίκασαν τις ενέργειες που εμφανίζονται στο βίντεο, χαρακτηρίζοντας το βίντεο ως «εξαιρετικά δύσκολο να το παρακολουθήσετε».

Πηγή: huffingtonpost.gr
v