Λάβα κέικ σοκολάτας: ένα γλυκό «αμαρτία»

Λάβα κέικ σοκολάτας: ένα γλυκό «αμαρτία»

Σε όλους αρέσουν τα κέικ, αλλά το συγκεκριμένο θα σας ξετρελάνει. Δεν είναι συνηθισμένο, ονομάζεται λάβα κέικ, καθώς το εσωτερικό του έχει υγρή μορφή και όταν κόβεται «ξεχύνεται» λαχταριστή σοκολάτα. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα γλυκό «αμαρτία» το οποίο θα... κατασπαράξετε χωρίς τύψεις!

Tι θα χρειαστείτε

  • 6 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 6 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 7 κουταλιές του γλυκού αλεύρι
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένη σοκολάτα
  • Ζάχαρη άχνη

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, τη  ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά για 2 λεπτά περίπου μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 2ο

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 για 9 λεπτά. Αφήστε το μείγμα να ''ξεκουραστεί'' για 1 λεπτό.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, απλώνουμε με ένα κουτάλι τη λιωμένη σοκολάτα. Ψήνουμε για μια ακόμα φορά σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά και έπειτα το βάζουμε στην άκρη για 2 λεπτά.

Βήμα 4ο

Τοποθετούμε ήστε ένα πιάτο πάνω από τη φόρμα και τη γυρίζουμε το προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με μια μπάλα παγωτού βανίλιας.

Πηγή: realfood.tesco.com

v