Πεθερά παραλίγο να σκοτώσει 6χρονο επειδή δεν πίστεψε πως έχει αλλεργία στα φιστίκια

Πεθερά παραλίγο να σκοτώσει 6χρονο επειδή δεν πίστεψε πως έχει αλλεργία στα φιστίκια

Όποιος έχει παιδί με αλλεργίες, ξέρει πως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. ‘Ενα αθώο κέρασμα ή μια απροσεξία, μπορεί να στοιχίσει ακόμα και τη ζωή του παιδιού. Γι’ αυτό και όταν αφήνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο ή με τη γιαγιά και τον παππού, δίνουμε σαφείς οδηγίες που πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα.

Είναι φυσικό, λοιπόν, που η παρακάτω μαμά εξοργίστηκε όταν η πεθερά της δεν ακολούθησε τις οδηγίες της και έβαλε το παιδί της σε μεγάλο κίνδυνο:

«Η πεθερά μου με κατηγορούσε από την αρχή για την αλλεργία του 6χρονου γιου μου στα φιστίκια. Επέμενε πως αν του έδινα συχνά φυστικοβούτυρο από μωρό, θα το είχε συνηθίσει και δεν θα τον πείραζε. Ωστόσο, έχουμε πάει σε πολλούς γιατρούς στη προσπάθειά μας να ξεπεράσει ο γιος μας την αλλεργία του και να ενσωματώσουμε στη διατροφή του τον συγκεκριμένο ξηρό καρπό. Δυστυχώς, όμως, δε γίνεται τίποτα και πρέπει να ζούμε συνεχώς με την αγωνία…» εξηγεί η μαμά, και συνεχίζει: 

«Πριν λίγες εβδομάδες, η πεθερά μου πρόσεχε τον γιο μας και την κόρη μας ενώ εμείς ήμασταν σε μια δουλειά. Ξαφνικά, χτύπησε το τηλέφωνο του άντρα μου. Ήταν η πεθερά μου η οποία μας εξήγησε πως ο μικρός δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πως τον πήγαινε στα επείγοντα. Την ρώτησα τί συνέβη, κι εκείνη μου απάντησε πως έφαγε κάτι που τον πείραξε. 

Στην αρχή με κυρίευσε το άγχος και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να πάω κοντά στο γιο μου. Αργότερα, όμως, όταν ξεπεράστηκε στο τσακ ο κίνδυνος, ανακάλυψα έντρομη πως η πεθερά μου είχε δώσει στον μικρό μία γεμάτη κουταλιά φυστικοβούτυρο! Έκανε ακριβώς αυτό που της είχα πει να μην κάνει και παραλίγο να σκοτώσει τον γιο μου!». 

Η μαμά εξοργισμένη έριξε την ευθύνη στην πεθερά της επειδή την παράκουσε και δεν την πίστευε. Η πεθερά της, από την άλλη, κατάλαβε το λάθος της και ζήτησε συντετριμμένη συγνώμη από τον γιο της και τη νύφη της. Ωστόσο, μία συγνώμη δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη αυτό που συνέβη. 

«Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να της εμπιστευτώ ξανά τα παιδιά μου» λέει η γυναίκα και ίσως όχι άδικα. Από την άλλη, ποιος άνθρωπος δεν κάνει λάθη; Το σημαντικό είναι να μάθουμε από αυτά και να μην το επαναλάβουμε…

Πηγή: cafemom.com

v