4 αλήθειες που πρέπει να μάθουμε στα κορίτσια μας πριν ενηλικιωθούν

4 αλήθειες που πρέπει να μάθουμε στα κορίτσια μας πριν ενηλικιωθούν

Το να μεγαλώνεις κορίτσια είναι ευλογία! Κάθε μέρα είναι μοναδική και γεμάτη από τρυφερότητα, αγκαλιές και χάδια. Βλέπουμε τα κοριτσάκια μας να μεταμορφώνονται σε γυναίκες μπροστά στα μάτια μας και η καρδιά μας σφίγγεται από περηφάνια και αγωνία για το μέλλον τους. Θα γίνουν δυναμικές; Θα στηρίζονται στα πόδια τους; Θα είναι ευτυχισμένες; Οι ευθύνες που βαραίνουν τις «κοριτσομαμάδες» είναι μεγάλες - γι' αυτό και οφείλουμε να τους δώσουμε 4 σημαντικά μαθήματα ζωής πριν ακόμα ενηλικιωθούν.

Το σώμα σου είναι δικό σου...

...και κανείς δεν το ακουμπά χωρίς την άδειά σου! Το πιο σημαντικό μάθημα είναι και το πιο τετριμμένο. Το να αγαπάς και να σέβεσαι το σώμα σου, είναι κάτι που μαθαίνεται από πολύ μικρή ηλικία. Ειδικά, αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι πολύ σημαντικό να διδάξουμε στις κόρες μας ότι εκτός από τις ίδιες κανείς άλλος δεν έχει εξουσία πάνω του. Δεν πρέπει να επιτρέψουν και να ανεχτούν από τον οποιονδήποτε κάτι που δεν θέλουν.

Να διαλέξεις τον άνθρωπο που σε ενθαρρύνει να γίνεις καλύτερη, όχι αυτόν που σε υποτιμά

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες και η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν οι εκνευριστικά «τέλειοι» πρίγκιπες των παραμυθιών. Υπάρχουν άνθρωποι με τις δικές τους συναισθηματικές αποσκευές, που εκτός από την αγάπη γνωρίζουν και την σκληρότητα. Οφείλουμε, λοιπόν, να μάθουμε στα κορίτσια μας να ξεχωρίζουν αυτούς που έχουν να προσφέρουν τρυφερότητα και αγάπη, από αυτούς που ξέρουν να προκαλούν πόνο. Πώς; Με το να βασίζονται στον εαυτό τους και να μην περιμένουν από κανέναν να τις «σώσει». Με το να επιλέγουν τον άνθρωπο που θα τις ενθαρρύνει και δεν θα μπαίνει εμπόδιο στα όνειρά τους. 

Η πραγματική φίλη σε δέχεται και σε αγαπάει γι' αυτό που είσαι 

Η φιλία είναι ιερή και, δυστυχώς, μαθαίνεις να την εκτιμάς μετά από πολλά πισωμαχαιρώματα. Στη ζωή των παιδιών μας, όπως και στην δική μας, θα βρεθούν πολλές «φίλες» που στο τέλος, θα αποδειχτεί ότι δεν ήθελαν το καλό τους. Aπό μικρές είναι καλό να ξέρουν ότι οι αληθινοί φίλοι είναι εκείνοι που θα στραφείς στη χαρά και τη λύπη σου. Θα κάνουν τον πόνο σου δικό τους και θα χαρούν με τις επιτυχίες σου. Μας αποδέχονται και μας αγαπάνε γι' αυτό που είμαστε!

Ποτέ δεν θα είναι όλοι ευχαριστημένοι

Οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν. Το να γίνεσαι «χαλί» για όλους, το να τρέχεις να ευχαριστήσεις τους πάντες (πλην του εαυτού σου) είναι κάτι που δεν πρέπει να το περάσεις στην κόρη σου. Μπορεί κάποτε ολόκληρες γενιές γυναικών να είχαν γαλουχηθεί με αυτόν τον τρόπο, είναι στο χέρι μας όμως να σταματήσουμε να διαιωνίζουμε στερεότυπα που μόνο δυστυχία φέρνουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v