«Τα παιδιά δεν είναι ποτέ ατύχημα, είναι ευλογία»

«Τα παιδιά δεν είναι ποτέ ατύχημα, είναι ευλογία»

Kάποιες ξέρουν από πολύ νωρίς ότι θέλουν να γίνουν μαμάδες. Για κάποιες άλλες, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Γι' αυτό και όταν τυχαίνει μια μη προγραμματισμένη εγκυμοσύνη, αντί για την αναμενόμενη χαρά, κυριαρχεί ο φόβος και η αγωνία. Δεν θα σας πούμε ότι τα παιδιά θα γεμίσουν τη ζωή σας και τα σχετικά, αλλά σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε το άρθρο αυτής της μαμάς, που λέει μια μεγάλη αλήθεια.

«Ακούμε συχνά φράσεις του τύπου: ''Δεν το είχαμε προγραμματίσει και έτυχε'' ή ''Είχαμε ένα ατύχημα και έμεινα έγκυος'' και συνήθως συνοδεύονται από κάποιο αναστεναγμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, κάποιοι το μετανιώνουν.

Θα είμαι ειλικρινής: αυτή η αντιμετώπιση μου σφίγγει την καρδιά, και πιστέψτε με ξέρω καλά τι σημαίνει να μένεις έγκυος χωρίς να το θέλεις. Η ίδια μου η μαμά ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας όταν ήταν 8 μηνών έγκυος. Ήταν νέα, παντρεύτηκε για να μην στιγματιστεί και όχι επειδή το ήθελε, δεν σπούδασε και άφησε τα όνειρά της για να με μεγαλώσει. Κι όμως, αυτό το κορίτσι που δεν ήταν ούτε 20 χρονών, με αγάπησε περισσότερο από τον καθένα και μου έδωσε τα πάντα!

Ένα παιδί ποτέ δεν είναι ''λάθος''. Λάθος μπορεί να είναι οι επιλογές μας, αλλά ένα αθώο πλάσμα δεν φταίει για αυτές.

Στην δική μου περίπτωση, το ότι ξέχασα να πάρω το αντισυλληπτικό ήταν λάθος. Το ότι ήμουν με κάποιον που δεν περνούσα καλά, ήταν λάθος. Το παιδί μου όμως ήταν ευλογία.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω το πώς αισθάνεται μια μητέρα για την εγκυμοσύνη της ή το πώς έφτασε σε αυτό το σημείο. Είναι σημαντικό όμως να αντιλαμβανόμαστε ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και κανένας άλλος.

Μια εγκυμοσύνη μπορεί να τύχει, αλλά δεν είναι ατύχημα. Μην χρησιμοποιείτε μια λέξη που είναι τόσο αρνητικά φορτισμένη. Το να φέρνεις στον κόσμο μια νέα ζωή είναι δώρο, κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε μόνο περήφανες!

Μπορεί να μην το είχες προγραμματίσει ή μπορεί όντως να μην το ήθελες, όμως μόλις κρατήσεις το μωρό στα χέρια σου θα το λατρέψεις περισσότερο από την ίδια σου τη ζωή!

Τα παιδιά δεν είναι ποτέ ατύχημα, είναι ευλογία!»

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v