Τα λάθη στο χρώμα των μαλλιών που μας προσθέτουν χρόνια

Τα λάθη στο χρώμα των μαλλιών που μας προσθέτουν χρόνια

Κάθε γυναίκα έχει ένα συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών που αναδεικνύει την ομορφιά της και κρύβει μερικές από τις ατέλειές της. Ωστόσο, υπάρχουν και χρώματα που  έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και καταλήγουν να τονίζουν τις ρυτίδες μας και την ηλικία μας ενώ «κρύβουν» τα δυνατά σημεία του προσώπου μας. Τα μαλλιά είναι το σύμβολο της θηλυκότητας και είναι αλληλένδετα με την αυτοπεποίθησή μας, οπότε η αποφυγή των παρακάτω επιλογών θα κάνει τη διαφορά.

To μαύρο της «αράχνης» χρώμα

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι, όταν ένα αντικείμενο τοποθετείται μπροστά σε σκούρο φόντο, τα χαρακτηριστικά του φαίνεται να είναι πιο διακριτά; Το ίδιο συμβαίνει και με το πρόσωπό μας. Όταν βάφουμε τα μαλλιά μας ένα κατάμαυρο, οι «ατέλειές» μας, όπως οι ρυτίδες,  ξεχωρίζουν. Αν σας αρέσουν οι πιο σκούρες αποχρώσεις, τότε ένα σκούρο καστανό χρώμα είναι μια καλύτερη εναλλακτική από το μαύρο.

Χρώμα αντίθετο από το φυσικό μας

Δεν πρέπει να αλλάζετε δραματικά το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας, καθώς οι δραστικές αλλαγές μπορεί να μην είναι οι κατάλληλες για τον τόνο του δέρματός σας, κάτι που με τη σειρά του θα σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερες απ' ότι πραγματικά είστε. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Emma Stone. Το φυσικό της χρώμα είναι  το ξανθό. Δεν φαίνεται 5 χρόνια νεότερη με το καστανό;

Το χρώμα μαλλιών της Μπάρμπι

Το πλατινέ χρώμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό, ωστόσο δεν ταιριάζει σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, καθώς τους δίνει μια «θαμπή» εμφάνιση. Προτιμήστε τις ανταύγειες ή το όμπρε, τεχνικές που δεν προσθέτουν χρόνια αλλά αφαιρούν!

Διαφορετικό χρώμα στη ρίζα

Η βαφή των μαλλιών απαιτεί συνεχή συντήρηση, καθώς η ρίζα εμφανίζεται σχεδόν αμέσως. Αν θέλετε να αποφύγεται τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο επιλέξτε τεχνικές που «επιτρέπουν» μια πιο σκούρα ρίζα όπως το μπαλαγιάζ και το όμπρε. Διαφορετικά, θα φαίνεσται και μεγαλύτερη και απεριποίητη.

Το δαμασκινί χρώμα

Αν είστε λάτρεις του κόκκινου χρώματος επιλέξτε ανοιχτές αποχρώσεις του και όχι σκούρες όπως είναι το δαμασκινί. Εκτός του ότι δεν θεωρείται πλέον της μόδας τονίζει τα σημάδια της ηλικίας μας, ειδικά αν έχουμε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Επιλέξτε αποχρώσεις του χάλκινου ή του πυρόξανθου!

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v