Τι να κάνω για να μην υποφέρω στην περίοδο;

Τι να κάνω για να μην υποφέρω στην περίοδο;

Ερώτηση:
Τι μπορώ να κάνω για να μην υποφέρω στη περίοδο έχω δοκιμάσει χάπια και δεν με πιάνει τίποτα. Έχω ζαλάδες και κάνω εμετούς. Από το λύκειο τα έχω αυτά και πιο πολύ τους εμετούς αλλά τώρα δουλεύω και αυτό με δυσκολεύει, ειδικά την πρώτη μέρα.
Απάντηση:

Η επώδυνη έμμηνος ρύση είναι πολύ συχνή σε όλες τις κοπέλες και ειδικά στις νεότερες πριν γεννήσουν. Αυτό που συνιστούμε είναι να χρησιμοποιήσετε διαφόρων ειδών αναλγητικά όπως μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη σε συνδυασμό με παρακεταμόλη και το κυριότερο απ΄ όλα να κάνετε πολύ γρήγορη έναρξη των αναλγητικών με το που θα δείτε αίμα, οπότε να προλάβει να «πιάσει» όπως λέμε τα συμπτώματα πριν κορυφωθούν. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v