Ένα μικρό θαύμα: γεννήθηκε υγιέστατο αγοράκι από διασωληνωμένη μαμά με κορονοϊό

Ένα μικρό θαύμα: γεννήθηκε υγιέστατο αγοράκι από διασωληνωμένη μαμά με κορονοϊό

Ένα μικρό θαύμα συνέβη στη χώρα μας όταν μητέρα διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με κορονοϊό γέννησε πρόωρα ένα υγιέστατο αγοράκι!

Η έγκυος γυναίκα, που περίμενε το πρώτο της μωράκι, είχε σακχαρώδη διαβήτη. Στις 28 εβδομάδες κύησης ανέβασε πυρετό και παρουσίασε δύσπνοια, έκανε ειδικές εξετάσεις και διαγνώστηκε με κορονοϊό. Στις 13 Μαρτίου, κι ενώ διένυε την 29η εβδομάδα κύησης, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. 

Τρεις μέρες αργότερα, η έγκυος εμφάνισε σημεία έναρξης τοκετού, οπότε έγινε επείγουσα καισαρική τομή και γεννήθηκε ένα αγοράκι, βάρους 1.300 γραμμαρίων.

Όπως σημειώνει η κ. Καλανταρίδου, διευθύντρια της Γ' Πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής στο «Αττικόν», η κατάσταση της μητέρας βελτιώθηκε όταν είδε το μωράκι της σε facetime και την 1η Απριλίου βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σημερα συνεχίζει τη νοσηλεία της σε πτέρυγα COVID άλλου νοσοκομείου.

Παράλληλα νοσηλεύεται και το νεογέννητο μωράκι της στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας των Νεογνών της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, το οποίο δεν έχει προσβληθεί από κορονοϊό. 

Η μητέρα, πριν τη διακομιδή της σε πτέρυγα COVID άλλου νοσοκομείου, ζήτησε να δει τους γιατρούς της Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ για να τους ευχαριστήσει και να τους δείξει την ευγνωμοσύνη της.

«Η συγκίνηση ήταν μεγάλη για όλους. Τέτοιες στιγμές αποζημιώνουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για όλη την κούραση και την αγωνία που αντιμετωπίζουν καθημερινά στον καιρό της πανδημίας COVID-19» αναφέρει η κ. Καλανταρίδου.

Πηγή: thetoc.gr

v