Αεροσυνοδός επιτίθεται σε γονείς επειδή η 2χρονη κόρη τους δεν φοράει μάσκα

Αεροσυνοδός επιτίθεται σε γονείς επειδή η 2χρονη κόρη τους δεν φοράει μάσκα

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητά μας. Εκτός από τα απανωτά lockdown, τα κλειστά μαγαζιά και την τηλεκπαίδευση, πρέπει όλοι να φοράμε μάσκα όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Μια συνήθεια που, αν και έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, δεν εφαρμόζεται από όλους. Μάλιστα, για κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες και ηλικίες, η μάσκα δεν είναι καν υποχρεωτική.

Παρόλο που τα μικρά παιδιά (κάτω των 5 ετών) δεν υποχρεούνται να φορέσουν μάσκα, μια οικογένεια έγινε στόχος από αεροπορική εταιρεία επειδή η 2χρονη κορούλα τους δεν φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το περιστατικό τραβήχτηκε σε βίντεο, ανέβηκε στο Twitter και έγινε αμέσως viral. 

Το βίντεο δείχνει μια αεροσυνοδό που να διαπληκτίζεται με μια τριμελή οικογένεια, επειδή το κοριτσάκι τους δεν φορούσε μάσκα. Οι γονείς διαμαρτύρονται έντονα αφού το παιδί είναι μόλις δύο ετών, ενώ η αεροσυνοδός απειλεί να καλέσει την αστυνομία μετά την προσγείωση. 

Το βίντεο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων προς την αεροπορική εταιρεία με της οποίας το αεροπλάνο ταξίδεψε η οικογένεια και όχι αδικαιολόγητα. 

Η Spirit Airlines από τη μεριά της ισχυρίζεται πως το βίντεο δείχνει μόνο ένα απόσπασμα του περιστατικό διαστρευλώνοντας την αλήθεια. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο διαπληκτισμός ξεκίνησε λίγο νωρίτερα όταν η αεροσυνοδός ζήτησε δύο φορές από τους γονείς να φορέσουν μάσκα. Η άρνησή τους να υπακούσουν στους κανονισμούς, προκάλεσε την ένταση ανάμεσα σε αεροσυνοδό και επιβάτες. 

Ωστόσο, το βίντεο δείχνει καθαρά πως στόχος της αεροσυνοδού δεν ήταν το ζευγάρι, αλλά το δίχρονο κοριτσάκι που, όλη αυτή την ώρα, έτρωγε αμέριμνο το γιαούρτι του.

Πηγή: independent.co.uk 

v