«Γράμμα στον άντρα μου που με στήριξε όταν χάσαμε το μωρό μας»

«Γράμμα στον άντρα μου που με στήριξε όταν χάσαμε το μωρό μας»

H αποβολή είναι κάτι επίπονο και αφήνει πληγές που δύσκολα επουλώνονται. Το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με συναισθηματικές προκλήσεις που, μπορεί να επηρεάσουν σε τεράστιο βαθμό τη σχέση τους. Χρειάζεται προσπάθεια και από τους δύο για να το ξεπεράσουν και να συνεχίσουν. Αυτή η γυναίκα που έχασε το μωρό της ευχαριστεί τον άντρα της για τη στήριξή του και του υπενθυμίζει ότι είναι δίπλα του για να μοιραστεί και αυτός τον δικό του πόνο.

«Αγαπημένε μου σύζυγε,

Ήσουν δίπλα μου όταν το τεστ εγκυμοσύνης έδειξε εκείνο το πολυπόθητο θετικό σημάδι. Η αγκαλιά σου με είχε πλημμυρίσει συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης. 

Ήσουν πάλι δίπλα μου όταν ο γιατρός μας ενημέρωσε ότι απέβαλα. Με αγκάλιασες για μια ακόμη φορά, σφιχτά και, παρά τη θλίψη και τον πόνο σου με παρηγόρησες. Μου ψιθύρισες στο αυτί ότι όλα θα πάνε καλά, παραμέρισες τα δικά σου συναισθήματα και το έβαλες σκοπό να με στηρίξεις μέχρι να σταθώ ξανά στα πόδια μου.

Και γι' αυτό, αγάπη μου, σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Σ' ευχαριστώ για την ψυχραιμία σου και για τον ώμο που μου δάνεισες να κλάψω εκατοντάδες φορές.

Για τα στοργικά λόγια και την αγάπη σου που τράβηξαν από τον βούρκο της στενοχώριας και της αυτολύπησης.

Σε ευχαριστώ για τα λόγια που με γέμισαν ελπίδα, τις συνεχείς προσευχές και τη ζεστή αγκαλιά σου.

Για την υπομονή σου στη διαδικασία της επούλωσης.

Σε ευχαριστώ που ήσουν ο άντρας που χρειαζόμουν εκείνη την δύσκολη περίοδο και έκανες ό,τι περνάει από το χέρι σου για να το ξεπεράσουμε.

Τώρα, όμως είναι σειρά μου να σε προστατέψω και να σε στηρίξω. Κλάψε και γίνε ευάλωτος γιατί ξέρω πόσο συντετριμμένος νιώθεις. Πένθησε όπως πένθησα και γω, γιατί μια αποβολή είναι πραγματική τραγωδία και πρέπει να εκφράσεις όλα όσα νιώθεις.

Θέλω να σε φροντίσω όπως με φρόντισες. Και να σταθώ βράχος δίπλα σου όσο προσπαθείς να επουλώσεις τις πληγές σου.

Σε ευχαριστώ και σε αγαπώ. Είμαι δίπλα σου τώρα...»

Πηγή: herviewfromhome.com

 

v