«Σχολική κάρτα»: Τί είναι και γιατί χωρίς αυτή οι μαθητές δεν θα μπαίνουν στην τάξη

«Σχολική κάρτα»: Τί είναι και γιατί χωρίς αυτή οι μαθητές δεν θα μπαίνουν στην τάξη

Τη Δευτέρα οι μαθητές λυκείου επιστρέφουν μετά από καιρό στα θρανία, αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και νέους κανόνες.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα, τα οποία θα είναι απαραίτητα για την προσέλευσή τους στο σχολείο. Έπειτα, θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, όπου θα μπορούν να μπαίνουν με τους κωδικούς taxisnet.

Τι είναι η σχολική κάρτα

Η σχολική κάρτα είναι το διαβατήριο του μαθητή για το σχολείο, θα τυπώνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μετά το self-test και θα επιδεικνύεται στους εκπαιδευτικούς του σχολείο που πάει το παιδί. 

Στην περίπτωση που το self test είναι αρνητικό:

α. Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

β. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

γ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Στην περίπτωση που το self test είναι θετικό

α. Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.

β. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Πηγή: diaforetiko.gr

v