Μωράκι με πρόβλημα στην καρδιά πάει σπίτι του μετά από 694 μέρες στο νοσοκομείο

Μωράκι με πρόβλημα στην καρδιά πάει σπίτι του μετά από 694 μέρες στο νοσοκομείο

Η Valentina Garnetti είναι ένα γλυκύτατο κοριτσάκι 1 έτους που, όμως, έχει περάσει πολλά. Διαγνώστηκε με υποπλαστικό σύνδρομο αριστερής καρδιάς - μια κατάσταση που επηρεάζει τη φυσιολογική ροή του αίματος και είναι άκρως επικίνδυνη. Η μικρούλα παρέμεινε στο παιδικό νοσοκομείο CS Mott του Πανεπιστημίου του Michigan στο Ann Arbor από την ημέρα που γεννήθηκε, μέχρι που μετά από 694 μέρες επέστρεψε στο σπίτι με την οικογένειά της.

Το υποπλαστικό σύνδρομο αριστερής καρδιάς, στο οποίο η αριστερή πλευρά της καρδιάς δεν μπορεί να αντλήσει αποτελεσματικά αίμα στο σώμα, έτσι ώστε η δεξιά πλευρά της καρδιάς να αντλεί αίμα τόσο στους πνεύμονες όσο και στο υπόλοιπο σώμα.

Η μικρή μαχήτρια έχει κάνει 6 χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων 4χειρουργικών επεμβάσεων ανοιχτής καρδιάς και μάλιστα τοποθετήθηκε σε μηχανική υποστήριξη για 14 ημέρες. Η πρώτη χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς έγινε όταν ήταν 2 ημερών και η πιο πρόσφατη ήταν τον Οκτώβριο.

«Είναι το πιο ευτυχισμένο μωρό σε ολόκληρο τον κόσμο, παρά τα όσα έχει περάσει», είπε η μαμά της συγκινημένη ενώ συνέχισε λέγοντας: «Είναι η χαρά της ζωής. Αγαπάει τους πάντες και κυρίως τη ζωή της»

Και το ιατρικό προσωπικό όμως του νοσοκομείου μίλησε με τρυφερά λόγια για την μικρή χαρακτηρίζοντας την μαχήτρια και υπέροχη. 

«Η μαμά της ήταν επίσης πολύ δυνατή και αφοσιωμένη στο να κάνει ό, τι χρειαζόταν για να γυρίσει στο σπίτι τους», πρόσθεσε μια νοσοκόμα. «Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε!»

Μετά από 694 μέρες το γλυκύτατο αυτό κοριτσάκι επέστρεψε στο σπίτι με την οικογένειά της.

Πηγή: goodmorningamerica.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v